bloemen homoseksueel bruidspaar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 juli 2021 door Redactie

Hooggerechtshof bezorgt christelijke bloemiste teleurstelling na weigeren homohuwelijk

De christelijke bloemiste Barronelle Stutzman moet een boete van 1000 dollar betalen voor het afwijzen van een opdracht voor een homohuwelijk. De ceremonie zou in strijd met haar religie zijn, zo redeneert ze. De bloemiste ging in hoger beroep tegen de boete en zette door tot de zaak het Amerikaanse Hooggerechtshof bereikte. Het hoogste rechtsorgaan wijst de zaak van Stutzman echter af, meldt Christian Today.

"Barronnelle Stutzman diende jarenlang een homoseksuele klant voordat ze weigerde bloemen aan te leveren voor zijn bruiloft. De ceremonie was in strijd met haar religie. Vervolgens werd Stutzman aangeklaagd en vervolgd voor het handelen naar haar diepe geloofsovertuiging. De beslissing van het Hooggerechtshof om de zaak niet te behandelen is teleurstellend, maar we blijven vechten", tweet ADF.

De raadgever van Stutzman, Kristen Waggoner, noemt de beslissing van het Hooggerechtshof 'tragisch'. "We moeten doorzetten en het Eerste Amendement van Amerikanen blijven beschermen", aldus Waggoner. "Niemand zou een boodschap moeten uitdragen of een opdracht uit moeten voeren voor het vieren van iets waar ze niet achter staan."

Stutzman is niet de enige christelijke ondernemer die voor de rechter verscheen na het weigeren van een opdracht van een homoseksuele klant. 'Weigerbakker' Jack Philips verdedigt al jaren zijn recht op vrijheid van religie voor de rechter. Hij weigerde een taart te bakken voor een homoseksueel huwelijk. De christelijke bakker won een rechtszaak in het Hooggerechtshof tegen de aanklacht van het homoseksuele echtpaar. Later weigerde hij ook een verjaardagstaart te bakken voor een transgender waarin blauw en roze symbool moesten staan voor de transitie van Autumn Scardina. Philips werd wel schuldig bevonden van discriminatie in de zaak tegen Scardina, ondanks dat de bakker stelt dat de transgender expres naar hem toe was gekomen met de opdracht voor de roze-blauwe verjaardagstaart. "Phillips zou 'met liefde' precies dezelfde taart maken voor een andere klant", aldus de rechter.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen