Jack Phillips
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 maart 2021 door Redactie

Christelijke 'weigerbakker' opnieuw voor de rechter: bezocht LHBTI-klant hem met opzet?

De christelijke bakker Jack Phillips uit Colorado weigerde op basis van zijn geloof een taart te bakken voor een homohuwelijk en voor het vieren van de transitie van een transgender. In beide gevallen leidde dit tot een rechtszaak. Maandag verscheen Phillips opnieuw voor de rechter om zijn keuzes te verdedigen, meldt de Christian Post. "Als hij de opdracht had aangenomen zou hij hiermee zeggen dat hij vindt dat een gendertransitie iets is om te vieren", verdedigt advocaat Sean Gates de christelijke bakker.

De 'weigerbakker' wees in 2012 een opdracht van een homoseksueel stel af die een taart wilde bestellen voor hun trouwdag. Het stel spande een rechtszaak aan die uiteindelijk door het Amerikaanse Hooggerechtshof werd behandeld in 2017. "Ik wilde mijn artistieke talent niet gebruiken om iets te creëren dat tegen mijn christelijk geloof in zou gaan", lichtte de bakker toentertijd toe. Phillips won de rechtszaak, omdat op het moment dat hij weigerde de taart te bakken het homohuwelijk niet legaal was in Colorado. Vervolgens werd Phillips kort na de uitspraak van het Hooggerechtshof opnieuw aangeklaagd. Dit keer door een transgender klant, nadat hij weigerde een taart te bakken om te vieren dat de man een vrouw was geworden. Transgender Autumn Scardina klaagt Phillips aan.

Recent werd een van de twee boetes voor het weigeren van het maken van de taart kwijtgescholden. De rechtszaak werd echter voortgezet. De advocaat van Phillips van christelijke belangenbehartiger Alliance Defending Freedom (ADF) stelt dat de opdracht van Scardina bewust was gedaan om de weigerbakker aan te kunnen klagen en dat de transgender wist dat Phillips de opdracht zou weigeren. "Het was meer om door zijn facade heen te prikken", geeft aanklager Scardina aan.

De rechtszaken rondom de bakkerij van Phillips duren inmiddels al acht jaar. "Dit is een lange tijd om onder druk van de lopende rechtszaken die je onderneming bedreigen te leven. Je hebt iets opgebouwd met mensen die je lief zijn. Tijdens de eerste rechtszaak heeft Phillips de helft van zijn werknemers moeten ontslaan", reageert ADF in een officiële reactie na de rechtszaak. "Deze laatste rechtszaak is een poging geweest om Jack te straffen en zijn bedrijf te sluiten. Het is een poging hem te intimideren tot het opgeven van het ondernemerschap, omdat hij zijn geloof er niet in zou mogen betrekken." De bakker en zijn advocaat zijn nog in afwachting van de uitspraak van de rechter.

Reacties

Zeer kwalijk dat men bij deze bakker een taart bestelt terwijl men ook naar ook na andere bakkers kan gaan. Je ziet hier de drammerige intolerantie tegen het christelijk geloof. Maar uiteindelijk zal God recht verschaffen aan hen die wél willen leven volgens Zijn heilzame geboden (leefregels).
M
Hij mag toch zelf bepalen welke opdracht hij aanneemt.

Hij staat teminste voor zijn geloof
@ Kees van der Vliet,Je heb het over liefhebben. Prima. Maar is het dan zo liefdeloos als je weigert om iemand drugs of sigaretten of vergif te geven als die ander erom vraagt?“…… en je mening erbij geven”. Wat een onzin. De mening van de bakker was toch al lang bekend bij de transgenders???? En denk je dat die bakker die anderen niet zal zegenen en voor hen zal bidden dat ze Jezus zullen leren kennen, en verlost kunnen worden?

Toon meer reacties (10)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen