Weigerbakker

Nieuws

16 augustus 2018 door Redactie

‘Weigerbakker’ weer in opspraak: nu wil hij geen transgender-taart maken

De zogenoemde 'weigerbakker' houdt de gemoederen in Amerika flink bezig. In 2012 kwam de christelijke bakker Jack Philips in het nieuws, omdat hij geen bruidstaart wilde bakken voor een homostel. Begin juni gaf het Amerikaanse hooggerechtshof hem gelijk. Nu heeft hij aangegeven geen taart te willen bakken met een transgender als thema. Zo meldt Christian Post.

Het gaat deze keer om een taart waarmee de transitie van een transgender gevierd wordt. Daarbij was het idee om de buitenkant van de taart blauw te maken en de binnenkant roze. De bakker kon zich daar niet in vinden.

Uit de rechtszaak is gebleken dat de bakker weigerde de taart met het blauwe en roze ontwerp te maken, omdat het in strijd zou zijn met zijn eigen religieuze overtuiging. "Ik wilde mijn artistieke talent niet gebruiken om iets te creëren dat tegen mijn christelijk geloof in zou gaan", zei hij eerder tegen CNN.

“De status mannelijk of vrouwelijk te zijn, wordt door God gegeven, is biologisch bepaald en wordt niet bepaald door percepties of gevoelens”, zei hij.

Lees ook:
‘Weigerbakker’ wilde geen bruidstaart bakken voor homostel, hij krijgt nu gelijk
'Weigerbakker' Colorado deelt krachtig getuigenis

Reacties

J
Eindelijk weer eens iemand die rekening houdt met God en zich niet in laat pakken door duivelse verleidingen
J
Daarbij heeft hij ook nog net de staat Colorado aansprakelijk gesteld voor gederfde inkomsten en "smartegeld".
J
Hello Redactie,

Waarom schrijf je er niet iets over, dat deze bakker nu al voor de TWEEDE keer door dergelijke lieden DOELBEWUST wordt lastig gevallen.

Zij weten drommels goed op voorhand, dat zeker deze bakker dat weigert te doen!Ook al ligt er een uitspraak van de High Court, men blijft doorgaan, want er zijn genoeg linkse miljardairs, die dit soort acties willen financieren!!Maar ja, jullie als redactie vinden blijkbaar ook, dat die bakker maar ZEURT, he.Die bakker heeft meer dan GELIJK!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify