regenboogtaart
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 juni 2021 door Redactie

Christelijke bakker kreeg doodsbedreigingen na weigeren taart voor homohuwelijk

De christelijke bakker Jack Phillips staat inmiddels bekend als de 'weigerbakker'. Phillips weigerde een taart te bakken voor een homohuwelijk en werd hiervoor aangeklaagd. De bakker spreekt zich in zijn nieuwe boek 'The Cost of my Faith' uit over de heftige periode van doodsbedreigingen van boze LHBTI'ers, meldt de Christian Post. Toch voelde de bakker zich in deze tijd juist gesteund door God. "Hij voorziet altijd", getuigt de weigerbakker.

"Onze winkel werd meermaals vernield en ik ontving doodsbedreigingen", aldus Phillips. "Op een dag werd ik gebeld door een man die aan de telefoon tegen mij zei: 'Ik zit in de auto, met een pistool en ben onderweg naar je winkel. Ik ga je kop eraf schieten.' De man bleef me maar bellen. Het was gestoord", aldus Phillips.

Voor veel Amerikaanse christenen is Phillips een voorbeeld in hoe hij als ondernemer vasthoudt aan zijn geloof ondanks de gevolgen. En de gevolgen waren erg groot. Phillips werd aangeklaagd en moest meerdere torenhoge boetes betalen voor het weigeren van het maken van taarten voor homohuwelijken of een transgender-taart met regenboogsymbolen. De bakker gelooft als christen dat het huwelijk bedoeld is als een verbond tussen één man en één vrouw en dat je gender wordt bepaald door het lichaam waarin je geboren wordt.

De weigerbakker kijkt terug op de weigering waarmee de hectiek, rechtszaken en bedreigingen begonnen negen jaar geleden. "Ik zat met de twee mannen aan tafel en wist meteen wat me te doen stond. Ik vertelde hen direct dat ik geen taarten bakte voor homohuwelijken", aldus de weigerbakker. De mannen waren gefrustreerd en verlieten vrijwel meteen de bakkerswinkel. "Ik was geschokt en probeerde beleefd te zijn. In de paar zinnen die ik in kon brengen probeerde ik hen nog duidelijk te maken dat ik hen graag wilde helpen, maar geen taart kon maken voor hun huwelijk om mijn geloofsovertuiging."

Volgens de bakker duurde het nog geen twintig minuten tot de boze mailtjes en berichten binnen begonnen te stromen. Drie maanden later ontving de weigerbakker de juridische aanklacht. "De rechter vond dat ik mijn beleid aan moest passen en mijn geloof hierin los moest laten", aldus Phillips. "Wanneer ik in de bakkerswinkel ben mag ik mijn geloof niet praktiseren." Om verdere rechtszaken te voorkomen besloot Phillips helemaal geen bruidstaarten meer te maken, wat leidde tot een groot verlies van inkomsten. De bakker had er alles voor over om aan zijn geloofsprincipes vast te houden. Ondanks de stormen om hem heen stond één ding voor hem als een paal boven water: zijn geloof in Jezus. "God voorziet in alles wat we nodig hebben", vertelt Phillips. Hij hoopt door zijn boek mensen te bemoedigen aan het geloof vast te houden en voor hun principes op te komen.

Reacties

Hoezo vrijheid van meningsuiting?

Hoezo vrijheid van Godsdienst?

Alleen de mening van de boze wordt geaccepteerd!

Is ook dit geen vorm van christenvervolging??

Mogen christenen nog uitkomen welke Koning zij willen dienen?

Nee, al heel lang niet meer.

In onze zgn tolerante samenleving mag alles wat God verboden heeft, maar een christen moet zwijgen en buigen voor de satan en zijn werk.

Wat zal de “ grote verdrukking “ dan wel niet zijn?

1 troost: God zal de tijd verkorten omwille van de Zijnen.

Leven we al in het begin van die tijd???
J
DWAZEN schreeuwen tegenwoordig via alle kanalen

ER IS GEEN GOD

Wie met Mij niet is

die is tegen Mij

en wie met Mij niet vergadert

die VERSTROOIT

De gehele wereld is 24/7 bezig

om ´kinderen Gods`

van hun BRON los te weken

HELAAS

hebben we tevens steeds meer interne ´useful idiots´

die de WAARHEID van Gods Woord onderuit halen

HEERE

Geef Uw kinderen onderscheidingsvermogen

om valse predikers te herkennen

en ons tegen hen te wapenen

met het Woord Uwer Waarheid!
T
Deze bakker mag geloven wat hij wil, maar ga niet vertellen dat zijn handelswijze christelijk is.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen