mike pence
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 april 2021 door Redactie

Voormalig vice-president Pence start organisatie voor pro-lifestandpunten en religieuze vrijheid

De Amerikaanse voormalig vice-President Mike Pence start een conservatieve politieke organisatie om het beleid van Trumps regeringsperiode verder uit te voeren. "Republikeinen zullen niet machteloos toekijken", aldus Pence. Onder de naam Advancing American Freedom (AAF) zullen verschillende conservatieve politici zich volgens de Christian Post onder andere inzetten voor het verdedigen van pro-lifestandpunten.

Pence zal zich met AAF inzetten voor "het stoppen van het financieren van abortussen wereldwijd met Amerikaans belastinggeld" en "het verdedigen van religeuze vrijheid van onder anderen dokters, verpleegkundigen, docenten en religieuze organisaties". "Republikeinen zullen niet machteloos toekijken hoe radicaal linkse idealen in de nieuwe regering Amerika bedreigt met haar destructieve beleid", aldus Pence.

Joe Biden ondertekende in de eerste maanden van zijn presidentsschap al verschillende decreten die in strijd zijn met de twee punten waar AAF zich hard voor maakt. Zo ondertekende de president een decreet voor een nieuwe Gelijkheidswet. "De Gelijkheidswet is een wet die we al veel eerder in hadden moeten voeren. Het beschermt LHBTI'ers tegen discriminatie op het gebied van huisvesting, onderwijs, publieke diensten en financiën", stelde Biden over de nieuwe wet. Christenen waren minder enthousiast over de wetgeving en wijzen op de dreigende discriminatie. "De nieuwe wetgeving is een directe bedreiging van de vrijheden van Armerikaanse gelovigen en ontneemt vrouwen en meisjes hun recht op privacy", aldus Denise Harle van christelijke belangenbehartiger Alliance Defending Freedom.

Ook het abortusbeleid werd door de president onder de loep genomen. Zo laait de politieke discussie over het financieren van anti-conceptie en abortus binnen de zorgverzekering die door de werkgever wordt verschaft opnieuw op en ondertekende Biden een decreet voor meer overheidsfinanciering van abortus als manier van 'gezinsplanning'. Amerikaanse bisschoppen reageerde onthutst op de beleidsvoering van Biden. "Het decreet is in tegenspraak met ons menselijk verstand, schendt de menselijke waardigheid en is onverenigbaar met de katholieke leer."

Reacties

W
Dat zie ik Hugo de Jonge nog niet doen zodra zijn ministerschap er op zit.
M
Hopelijk ooit President gaat worden!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen