Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 februari 2021 door Redactie

Kritische reactie Amerikaanse bisschoppen op pro-abortus decreet Biden

Amerikaanse bisschoppen zijn niet blij met een nieuw pro-abortus decreet van de katholieke president Joe Biden. "Het decreet is in tegenspraak met ons menselijk verstand, schendt de menselijke waardigheid en is onverenigbaar met de katholieke leer", reageren de bisschoppen tijdens de US Conference of Catholic Bishops.

Wanneer een Amerikaanse president een decreet ondertekent, betekent dit dat een bepaalde beleidsvoering direct van kracht wordt. Het is geen wet, maar heeft wel invloed op de uitvoering van al bestaande wetten. Door het ondertekenen van het document krijgen pro-abortus organisaties meer voet aan de grond in de Verenigde Staten en daarbuiten. De organisaties krijgen financiële steun van de overheid voor het aandragen van abortus als manier van 'gezinsplanning'. 

De bisschoppen veroordelen de beslissing van Biden. "Hij promoot het vernietigen van menselijk leven", stellen zij op een landelijke bijeenkomst van katholieke bisschoppen in de Verenigde Staten. "Wij en andere broeders zijn tegen deze actie. We dringen er bij de president op aan om zijn regeringsperiode ten goede te gebruiken en de meest kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen, inclusief ongeboren kinderen."


Abortus
- Kamermeerderheid voor afschaffen bedenktijd abortus, opvallende draai SP
- Waarom Biden waarschijnlijk meer abortussen voorkomt dan Trump
- Veel Nederlanders niet bekend met de abortusgrens van 24 weken
- 42,6 miljoen abortusbehandelingen uitgevoerd in 2020: 'Grootste doodsoorzaak ter wereld'
- Ruben Bikker: "Onze droom is dat alle abortusklinieken worden gesloten"
Meer over Abortus »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

W
Biden moet zich dipe schamen
ND, 1-2-2021, Theo Niemeijer: ‘Democraten bestormden troon van God', m.b.t. het gebed voor Biden bij installering. T.N. verwijst naar Jes.65:16 in dit verband. Verbonden met de ‘God der waarheid, de God van het amen’. ‘Wat vreselijk wanneer je deze titel, deze naam van Christus, ‘de waarachtige’ zo onteert en van het Bijbelse ‘Amen’ ‘a woman’ maakt, puur omdat het vrouwelijker klinkt.

P. Guijt, wat is wezenlijker en wat kun je dan nog verwachten van Biden en welke sexualiteit bedoel je, de homofobie soms?
Ook ik ben niet blij met het decreet van Biden en is het goed om hem op te roepen om ongeboren kinderen te beschermen. Maar we mogen als christenen niet vergeten dat onze eigen wandel, ook wat seksualiteit betreft, een aantrekkelijk voorbeeld naar anderen toe kan en moet zijn.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen