Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 februari 2021 door Redactie

Amerikaanse christenen bezorgd over voorstel nieuwe Gelijkheidswet Biden

Deze week zal het Amerikaanse Congres stemmen over een nieuwe Gelijkheidswet. De wet werd door de Democratische president Biden ingediend aan het begin van zijn presidentschap. Denise Harle is bestuurslid van Alliance Defending Freedom (ADF), een Amerikaanse religieuze belangenbehartiger. "De nieuwe wetgeving is een directe bedreiging van de vrijheden van Armerikaanse gelovigen en ontneemt vrouwen en meisjes hun rechten op privacy", vertelt Harle aan CBN News

President Joe Biden is optimistischer: "De Gelijkheidswet is een wet die we al veel eerder in hadden moeten voeren. Het beschermt LHBTI'ers tegen discriminatie op het gebied van huisvesting, onderwijs, publieke diensten en financiën. Ik dring er bij het Congres op aan om voor deze belangrijke wet te stemmen", schrijft Biden over de wet op Twitter. Eerder ging de hashtag #Bidenerasedwomen (Biden heeft vrouwen weggevaagd, red.) viral op Twitter, nadat Biden een decreet voor de Gelijkheidswet ondertekende. Zowel christenen als niet christenen reageerden met zorg op de wet en de mogelijke gevolgen van het voorstel.

CBN News zet alle mogelijke gevolgen van de wetgeving op een rij. "De wet is niet waterdicht. Wanneer ik naar een sollicitatie ga en niet zou worden aangenomen, kan ik de werkgever aanklagen wegens discriminatie omdat het op mij over zou kunnen komen dat zij dachten dat ik homoseksueel was en zij mij hierom niet hebben aangenomen", licht een Republikeins congreslid toe. "Ik zou niets hoeven bewijzen, want volgens de wet draait het om hoe ik de situatie ervaar en interpreteer."

Andere gevolgen voor kerken zijn dat zij mensen niet meer mogen weigeren voor leiderschapsfuncties wanneer zij niet instemmen met hun Bijbelse kijk op bijvoorbeeld het huwelijk en seksualiteit. "Kerken zullen daarnaast geen kledingvoorschriften voor gemeenteleden of hun werknemers mogen voorschrijven op basis van hun geslacht. Hetzelfde geldt voor religieuze bedrijven en werkgevers", aldus Harle van ADF.

Om doorgevoerd te worden, moeten minimaal 60 congresleden in een gelijk verdeeld Congres stemmen voor de Gelijkheidswet. Minstens één Democraat stemt tegen de wetgeving, onduidelijk is hoeveel Republikeinen de wetgeving zullen steunen.

Reacties

P
En daarom verwacht Willem Simons alles van Republikeinen, die net zo veel zondaar zijn als de Democraten, maar tegelijk in staat blijken christenen te paaien met maatregelen tegen abortus, terwijl de personen in kwestie net zo seculier zijn en denken als hun tegenstrevers. Dat valt direct af te leiden uit de uitspraken van Trump, Guiliani etc., maar ook aan hun levenswandel, waarop ze nog trots lijken te zijn. Deze praktijken zijn onmogelijk met elkaar te rijmen, maar christenen in de USA houden het geheel in stand door hun stemgedrag.
W
Iets positiefs verwachten van de ‘democrats (!?)’ !? - Dat is wel het toppunt van dwaasheid.
W
@Piet Lindenberg

Quote: En daarom verwacht Willem Simons alles van Republikeinen

Heb ik ook helemaal niet gezegd, ook daar lopen zeer duistere figuren rond: Liz Cheney, Mit Romney, Barr, McConnel.

Ik heb nog steeds grote verwachtingen van Trump, die daadwerkelijk bereid blijkt te zijn om de corrupte deepstate praktijken aan te pakken.

Quote: - Dat valt direct af te leiden uit de uitspraken van Trump, Guiliani etc., maar ook aan hun levenswandel

Daar heb je weer zo'n smerige schaamteloze insinuatie, typisch voor 'linksche gutmenschen'.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen