president Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 januari 2021 door Redactie

Decreet Biden over gelijkheid mannen, vrouwen en transgenders: "In strijd met de Bijbel"

De kersverse Amerikaanse president Joe Biden heeft een decreet getekend waarin verschillen tussen mannen en vrouwen op onder andere scholen worden verboden. Dit betekent onder andere dat mannen én vrouwen van alle kleedkamers en toiletten gebruik mogen maken. Na het tekenen van het decreet raakt de hashtag #BidenErasedWomen, 'Biden heeft vrouwen uitgewist', al snel trending op Twitter. "Kinderen moeten de mogelijkheid hebben onderwijs te volgen zonder zich zorgen te maken over of zij wel of geen toegang hebben tot de toiletten, kleedkamers of sportteams", luidt het decreet. 

CIP+ logo

Dit artikel is je cadeau gedaan door CIP+ lid Nienke Alblas.

Word ook lid

Gevolgen van het decreet
Het decreet is door Biden getekend om transgenders te steunen. Wanneer iemand biologisch een man is, maar in transitie tot vrouw, mocht hij voorheen niet in de vrouwenkleedkamers en -toiletten komen. Daarnaast mochten transvrouwen niet meedoen aan sportwedstrijden voor vrouwen en kwamen zij niet in aanmerking voor gerelateerde studiebeurzen. Met het tekenen van het decreet zijn transvrouwen biologisch in het voordeel en zullen zij sterker en sneller zijn. Hiermee zijn de kansen voor als vrouw geboren sporters kleiner.

Naast de bedreiging die het decreet vormt voor vrouwen, gaat het volgens christelijke journalist Tré Goins-Phillips in tegen de scheppingsorde zoals omschreven in Genesis 1. "Behalve dat dit nieuwe decreet duidelijk schadelijk is voor vrouwen, weten we als christenen dat God man en vrouw heeft geschapen naar zijn beeld en gelijkenis", beargumenteert Goins-Phillips op Faithwire. "Uiteraard hoeft niet iedereen deze geloofsovertuiging te delen. Er is echter ernstige zorg omtrent het decreet van Biden, omdat het ons allemaal dwingt - inclusief christenen en mensen met een ander geloof - om een praktijk aan te nemen die in strijd is met de Bijbel."

Reacties van christenen
Terry Schilling van het American Principles Project is teleurgesteld in Joe Biden. De conservatieve organisatie zet zich in voor het verdedigen van christelijke normen en waarden in de Verenigde Staten. "Tot zover de beloofde 'eenheid'", reageert Schilling. "Wie waarde hecht aan vrouwenrechten, religieuze vrijheden en de eenvoudige biologische geestelijke gezondheid, moet zich voorbereiden op een politiek gevecht."

Christelijke scholen en organisaties vrezen tevens de gevolgen van het decreet. "President Biden's decreet treft gelovigen en gelovige organisaties die sociale diensten aanbieden, die juist zo belangrijk zijn in de tijden van deze pandemie", aldus voorzitter van Family Research Council, een Amerikaanse fundamentalistische protestantse activistische groep, Tony Perkins. "Als dit decreet volledig wordt doorgevoerd zal het grote invloed hebben op Amerikanen met Bijbelse en conservatieve waarden."

#BidenErasedWomen
Zowel christenen als niet-christenen, Republikeinen en Democraten reageren op Biden onder de hashtag #BidenErasedWomen op Twitter. Ze maken zich zorgen om de gevolgen voor de kansen van vrouwen. Daarnaast zien zij gevaar in het toelaten van het mannelijk geslacht in afgesloten ruimtes als toiletten en kleedkamers. Dit werkt volgens hen misbruik in de hand. Hetzelfde kaarten zij aan voor het toelaten van mannen tot vrouwengevangenissen en psychische hulpcentra, een ander gevolg van het decreet.

"Het is niet mogelijk om vrouwen te beschermen als een man zichzelf een vrouw kan noemen en vervolgens die bescherming binnen kan dringen. Dat is geen mening. Dat is een logisch feit", luidt een van de reacties door podcastmaker Bret Weinstein. "Ik geloof dat vrouwen het recht hebben op hun eigen sportcategorie, gevangenis, toevluchtshuizen en ruimtes", reageert de Britse feminist Sonia Poulton.

Ook LHBTI-organisatie LGB Alliance USA is kritisch op het decreet van Joe Biden. "Hoewel we anti-discriminatie voor LGBT-mensen verwelkomen, neemt het ondertekende decreet het geslacht als beschermende factor weg. #BidenErasedWomen met dit brede verdrag. Het zal zorgen voor het verdwijnen van veiligheid en privacy van vrouwen."

CIP+ logo

Christenen die meer diepgang willen kiezen voor CIP+

Je las net een gratis CIP+ artikel. Meld je aan en start je gratis maand.

Start je gratis maand
Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

Genderdysforie is een PERSOONLIJKHEIDSprobleem wat in beginsel niets te maken heeft met geslacht. Daarom is het heel dom en absurd van Biden om dit decreet te tekenen, want het levert alleen maar meer problemen op dan opgelost worden. Bovendien gaat het tegen Gods goede scheppingsorde in.S
Het enige positieve hieraan is de hoop dat heel veel Christen uit hun winterslaap komen en hun Koning gaan verwachten namelijk onze Heer Jezus
J
Nou komt de politieke verschuiving aan het licht. Willen we dat als Christenen? Anders gezegd. Spoort dit met de lijn van Gods onfeilbaar Woord. Onder de Trump en Pence was dat in ieder geval, in goede handen. SHALOM
Toon meer reacties (17)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen