Carl Lentz Hillsong New York
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 december 2020 door Redactie

Mogelijk verband ontslag voorganger Hillsong New York met eerdere meldingen seksueel overschrijdend gedrag

Steeds meer meldingen van ongepaste seksuele relaties duiken op bij Hillsong New York sinds het ontslag van voorganger Carl Lentz wegens 'morele tekortkomingen'. Uiteindelijk gaf de voorganger toe ontrouw te zijn geweest in zijn huwelijk. Niet veel later meldde Hillsong oprichter Brian Houston dat het ontslag volgde na het ter oren komen van meerdere affaires. Mogelijk is er een link met een eerder schandaal uit 2018. De wereldwijde megakerk stelt op de Christian Post dat zij actie hebben ondernomen na klachten over seksueel overschrijdend gedrag door het leiderschap van Hillsong New Yrok. Hillsong wordt ervan beschuldigd niet alle klachten in de toenmalige brief serieus te hebben genomen.

"In februari 2018 ontving Hillsong Church een brief met ernstige beschuldigingen betreffende specifieke leden van de Hillsong NYC-vrijwilligers- en personeelsteams. We vonden het verontrustend te horen dat kerkleden, vrijwilligers en staf zich onveilig voelden. We zijn onmiddellijk gestart met een uitgebreid onderzoek van drie maanden", reageert Hillsong.

“Helaas kwamen we erachter dat sommige beschuldigingen waar waren. Als reactie hierop heeft ons team onmiddellijk actie ondernomen. Hoewel sommige beschuldigingen in de brief onjuist bleken te zijn, realiseerden we ons dat die situaties ook zorg en bezorgdheid vereisten."

In de brief werden meldingen gemaakt van ongepast gedrag richting vrijwilligers en betaalde medewerkers van de gemeente door mensen uit het leiderschap. Zo werd iemand betrapt op seksuele relaties en werd er gesteld dat fysieke grenzen van een vrouwelijke vrijwilliger (19-20 jaar oud) niet werden gerespecteerd. Het is onduidelijk of het recente ontslag van Lentz te maken heeft met de eerdere meldingen. De oprichter van de moederkerk van Hillsong wereldwijd, Brian Houston, gaf aan dat Lentz een 'significant aantal' affaires had voor hij werd ontslagen.

"Wanneer je leidt vanuit een lege plaats, maak je keuzes die pijnlijke gevolgen hebben", aldus Lentz in een persoonlijk Instagrambericht over zijn afscheid van Hillsong New York. Naar verluid werkt de voormalig voorganger aan zijn huwelijk en zijn emotionele gezondheid.


Seksueel misbruik
- Mara werd ritueel misbruikt: “Als God almachtig is, hoe kon Hij toekijken en niets doen?”
- Landelijke publiciteit voor Duitse evangelische
- Andries spreekt over seksueel misbruik: "Het beeld van God als Vader raakt bij slachtoffers vaak verknipt"
Meer over Seksueel misbruik »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

c
Er was al veel gewaarschuwd voor deze man en zijn kerk. We hebben nu deze vruchten gezien. Hoop dat de volgende vruchten anders worden.
Laten we onze pijlen niet richten op onze medegelovigen, maar op de vijand die hierachter verstopt zit. Deze probeert alles kapot te maken wat God lief heeft. En laten we vooral niet vergeten te bidden voor onze leiders dat ze zachtmoedig, nederig van hart en rein zullen zijn en blijven zoals Jezus was en is.
K
Hopelijk zijn er goede mensen om hem heen die helpen om het probleem boven water te krijgen zodat hij genezing en herstel kan vinden, en vervolgens ook weer anderen kan helpen herstellen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen