Carl Lentz Hillsong New York
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 december 2020 door Redactie

Voormalig Hillsong-voorganger Carl Lentz krijgt professionele hulp na affaires en ontslag

Na zijn ontslag wegens 'morele tekortkomingen' zoekt voormalig Hillsong-voorganger Carl Lentz psychische hulp. De voorganger kampt volgens de Christian Post met depressie, angstproblematiek en een burnout. Lentz zoekt hulp bij de mentale problematiek waar hij doorheen gaat en werkt aan zijn huwelijk na verschillende affaires. Hierbij krijgt hij volgens anonieme bronnen professionele hulp.

Ontslag
Begin november deelde Hillsong New York het nieuws dat zij afscheid nemen van Carl Lentz als hun voorganger. Lentz lichtte de 'morele tekortkomingen' die leidde tot zijn ontslag toe op zijn Instagram. "Ik was ontrouw in mijn huwelijk, de meest belangrijke relatie in mijn leven en daar ben ik verantwoordelijk voor gehouden", aldus Lentz.

De maitresse van Hillsong voorganger Carl Lentz sprak zich ook uit over hun relatie. Ze vertelde diep gekwetst te zijn door de post op Instagram door Lentz en besloot daarom haar kant van het verhaal te vertellen. "Het was niet slechts een seksuele relatie, we vonden troost en een diepe connectie", aldus de 34-jarige modeontwerpster Ranin.

Meerdere affaires
Voormalig voorganger van Hillsong New York, Carl Lentz, had "meer dan één affaire van betekenisvolle omvang", dat zegt oprichter en senior pastor Brian Houston in een uitgelekt telefoongesprek. Houston hoorde naar eigen zeggen pas een paar dagen voor Lentz' onstlag van deze buitenechtelijke escapades.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events