Carl Lentz
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 december 2020 door Patrick Goede

Hillsongs oprichter Brian Houston: "Carl Lentz had meer dan één affaire"

Voormalig voorganger van Hillsong New York, Carl Lentz, had "meer dan één affaire van betekenisvolle omvang", dat zegt oprichter en senior pastor Brian Houston in een uitgelekt telefoongesprek dat in handen is van The Daily Mail. Houston hoorde naar eigen zeggen pas een paar dagen voor Lentz' onstlag van deze buitenechtelijke escapades.

De beerput in het leven van Carl Lentz is definitief geopend en bijna dagelijks komen er berichten naar buiten over het bedrog van de voormalig voorganger. Het overspel kwam aan het licht toen een medewerker een reeks "zeer dubieuze sms-berichten ontdekte", maar zijn overspelige gedrag ging al veel verder terug.

Tijdens de uitgelekte opnamen van de leidersbijeenkomst van Hillsong vertelt Houston dat hij Carl mogelijk niet direct zou hebben ontslagen als het om "slechts één enkel geval van overspel" zou zijn gegaan. Volgens de Daily Mail gaven meerdere vrijwilligers en medewerkers al sinds 2017 aan dat Lentz over de schreef ging.

Jessica Inyere, kerklid en voormalig kringleidster binnen de kerk, reageert op Twitter: "Weet je wat gek is??? Mijn vrienden en ik werden eruit getrapt als CG [Connect Group] -leiders vanwege een hiermee verband houdend schandaal! We werden ondervraagd en bedreigd en later het zwijgen opgelegd! Maar zie je: God, Hij heeft een manier om dingen aan te pakken!"

In reactie hierop laat een woordvoerder van de kerk weten: "Destijds besteedde ons team in samenwerking met juridisch adviseurs vijf weken aan het onderzoeken van de beweringen en kon geen ondersteunend bewijs gevonden worden voor de gemaakte beschuldigingen. Om deze reden werd het destijds niet gecommuniceerd naar pastor Houston. Onze onafhankelijke onderzoeker bekijkt deze beschuldigingen echter opnieuw en we wachten op hun bevindingen."

"Het spijt mij heel erg dat ik het vertrouwen van zo veel mensen heb geschaad", schreef Lentz eerder. "Ik zou deze woorden graag in persoon tot jullie richten, maar die kans heb ik helaas niet. Tot jullie wil ik zeggen: ik bid dat jullie mij kunnen vergeven naarmate de tijd verstrijkt en dat jullie mij opnieuw kunnen vertrouwen." Lees ook: Voorganger Hillsong New York over ontslag: "Ik was ontrouw in mijn huwelijk".

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Wij mensen kunnen niet omgaan met veel roem en aandacht krijgen. Daardoor worden we hoogmoedig en dat produceert weer losbandigheid. Paulus schrijft heel vaak in zijn brieven. " opdat niemand roemen" dat zegt hij puur om je eigen hart te bewaken voor hoogmoed. Want hoogmoed komt voor de val. Alle eer en roem hoort naar God/jezus toe te gaan. Wij mensen kunnen ook niet met macht om gaan dat gaan we ook misbruiken. want wij zijn zondige mensen in een gebroken wereld. Gelukkig heeft God alle macht aan Jezus gegeven want Hij kan er wel mee omgaan.