Carl Lentz Hillsong New York
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 november 2020 door Redactie

Voorganger Hillsong New York ontslagen wegens 'morele tekortkomingen'

Hillsong voorganger Carl Lentz is per 4 november uit zijn functie gezet. De New Yorkse kerkleider sprak elke zondag tot duizenden gemeenteleden in de hippe megakerk van Hillsong aan de oostelijke kust van Amerika. De kerk wordt bezocht door verschillende bekende Amerikanen waaronder popster Justin Bieber.

Brian Houstan, de oprichter van Hillsong, geeft in een email aan de gemeenteleden aan dat de reden van het ontslag 'leiderschapsproblemen, vertrouwensbreuken en een recente onthulling van morele tekortkomingen' is. Dat meldt Religion News Service. "Ik weet dat dit als een schok komt, maar begrijp alsjeblieft dat we deze beslissing niet lichtvaardig hebben genomen", aldus Houston in zijn bericht.

De precieze reden van het ontslag van Lentz wordt niet benoemd. "Ik hoop dat jullie begrijpen dat het niet gepast is om verder uit te wijden over de details van de zaken die tot deze beslissing hebben geleid. Ik wil jullie verzekeren dat we dit hebben besloten om God te eren en naar jullie, onze Oostkust familie, en Carl met zijn gezin om te zien", aldus Houston in zijn mailbericht. Later op de dag plaatste Houston het nieuws ook op de website van Hillsong New York. 

De diensten en (online) activiteiten van de kerk in New York zullen verder doorgaan. Houston blijft positief en hoopvol. "Ik bid dat God ons in een mooi nieuw seizoen voor onze kerk en deze regio zal leiden."

Bron afbeelding: Facebook Carl Lentz

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

B
Jammer dat Justin Bieber hierin wordt genoemd. Het gaat om de voorganger. Dit neigt naar stemmingmakerij.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events