second love
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 februari 2020 door Patrick Simons

Posters van Second Love in Rhenen worden verwijderd

De posters van de website Second Love in Rhenen worden door de gemeente verwijderd. Dat werd gisteren bekend. De SGP had geklaagd over de poster en de gemeente heeft daarop besloten om de posters te laten verwijderen.

Dat maakte Hans van der Pas, burgemeester van de stad, bekend op Twitter. Hij reageert op een bericht van Gert Hovestad, raadslid in Rhenen namens de SGP. Het raadslid stelde dat de reclame van Second Love “tegenstrijdig is in relatie tot jeugdzorg”. “Echtscheidingen zijn nummer één in oorzaak van de grootste ellende voor kinderen. Het is onbegrijpelijk dat het nog steeds is toegestaan overspel publiekelijk te stimuleren.” De burgemeester reageert kort maar krachtig op het bericht: “Ze worden weggehaald.”

Wanneer iemand vervolgens vraagt waarom de borden dan precies worden weggehaald, geeft Van der Pas daar uitgebreid antwoord op. “Als gemeente stellen wij allerlei eisen aan bedrijven bijvoorbeeld ten aanzien van duurzaamheid, eerlijke handel en kinderarbeid. Met dit soort bedrijven doen wij daarom geen zaken. Als college vinden we het belangrijk dat bedrijven zich aan bepaalde waarden en normen houden. Dat wil niet zeggen dat bedrijven waar wij geen zaken mee doen illegaal bezig zijn. Wij hebben trouwens geen contact met Second Love of het bedrijf wat onder die naam opereert. Wel hebben wij contact met het bedrijf dat de reclame op de bushokjes verzorgt. Daar kunnen wij nadere eisen aan stellen.”

“Wij stellen niets strafbaar”, benadrukt de burgemeester. "Maar daarentegen zijn wij als college voor een overheid die een grens kan stellen en dus een norm kan bepalen. De basis voor ons standpunt is de problematiek binnen de Jeugdzorg en met name de gevolgen van vechtscheidingen. Dat levert ontzettend veel ellende op voor kinderen en kost de gemeenschap veel geld.”

Eerder maakte SGP-voorman Kees van der Staaij al meerdere keren duidelijk fel tegen de reclames van Second Love te zijn. In Middelburg kreeg de lokale afdeling van de partij het echter niet voor elkaar dat de posters in de stad verwijderd werden. De oprichter van Second Love gaf eerder op CIP.nl antwoord op enkele prangende vragen over zijn website. Judith Stoker schreef een blog over de verwoestende werking van Second Love.

Reacties

J
Dit goede en belangrijke initiatief vraagt om navolging elders in ons land. Laten raadsleden in andere gemeenten in vergelijkbare situaties direct actie ondernemen richting het College van B&W!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.