overspel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 februari 2020 door Patrick Simons

SGP blijft vechten tegen reclames Second Love, maar in Middelburg tevergeefs

SGP Middelburg heeft tevergeefs gepleit voor de verwijdering van een reclameposter van Second Love. Op de poster wordt reclame gemaakt voor vreemdgaan en dat gaat volgens de SGP veel te ver. Het is niet de eerste keer dat de partij hier bezwaar tegenmaakt. Er werd dit keer echter geen gehoor aan gegeven.

CIP+ logo

Dit artikel is je cadeau gedaan door CIP+ lid Jeffrey Schipper.

Word ook lid

SGP probeerde om via de raadscommissie Algemeen Bestuur ervoor te zorgen dat de poster verwijderd zou worden. Dat was echter tevergeefs. Wethouder Johan Aalberts van het CDA stelde volgens de PZC dat de gemeente helemaal geen censuur toe mag passen, tenzij het om haat of discriminatie gaat. In dat geval kan de burgemeester wel in actie komen. Daarom adviseerde de wethouder SGP-fractievoorzitter Paul Moens om een klacht in te dienen bij de Reclame Code Commissie.

Vorig jaar lukte het de SGP in Bunschoten-Spakenburg wél om alle posters van Second Love te laten verwijderen uit de bushokjes. Het leverde nationaal veel aandacht op, waardoor de website juist in de schijnwerpers kwam te staan. Bovendien dook er vorige week plotseling opnieuw een poster van Second Love op in een bushokje in de betreffende gemeente. Ook deze zal echter worden verwijderd.

In 2013 liet Kees van der Staaij zich ook al uit over de campagnes van Second Love en de site op zichzelf. “Zo’n site legt een bom onder relaties”, stelde de fractievoorzitter van de SGP destijds. “Zelfs wanneer het goede huwelijke betreft.” Van der Staaij wond zich ook op over de reclamespotjes op de publieke omroep: “Het kan niet zo zijn dat opbrengsten van dit soort oproepen tot overspel een financiële bron is van ons publiek bestel. En elke echt- en vechtscheiding die we hiermee voorkomen is pure winst voor kinderen die hierbij in het spel zijn.”  

Eerder schreef Judith Stoker over de verwoestende werking van Second Love. Lees haar betoog hier.

CIP+ logo

Christenen die meer diepgang willen kiezen voor CIP+

Je las net een gratis CIP+ artikel. Meld je aan en start je gratis maand.

Start je gratis maand

Reacties

Wethouder Aalberst (CDA) zegt dat hij op iets dat immoreel en walgelijk is, en mensen kapot maakt, geen censuur mag toepassen. Je vraagt je af hoe hij dat laatste met zijn ‘christen’-zijn kan rijmen.
Op basis van enig moreel besef zou deze wethouder die reclame MOETEN verbieden.
O
Hier in Barendrecht hangen ze ook. Tja je hoort en lees er niks over . Geen kerkbesturen bij het gemeentehuis. Geen brieven aan onze SGP burgemeester niks.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.