Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

25 mei 2021 door Willem J. Ouweneel

Israëli’s versus Palestijnen: staat God aan de kant van Israël?

Een column en een tweet van twee gereformeerde broeders houden me bezig: de column van Dirk van Genderen (‘Het Palestijns-Israëlische conflict is een geestelijke strijd’) en de uitgebreide tweet van Stefan Paas, die Dirks column stevig aanpakte. Helaas voel ik me bij beide standpunten niet helemaal thuis (wat mag onderstrepen hoe gevoelig en ingewikkeld de problematiek is).

Ten eerste Dirk. Ik vind dat die de feiten uitstekend weergeeft, en ik hoop dat elke lezer van die feiten goed kennisneemt, want ze weerleggen evenzovele leugens. Ook kan ik tot op zekere hoogte wel meegaan in zijn conclusie: ‘Ik ben ervan overtuigd dat de strijd tegen Israël ten diepste een geestelijke strijd is, een strijd van de satan tegen de God van Israël.’ Maar daar moet je wel een kanttekening bij plaatsen, anders krijg je meteen allerlei Stefans op je dak! Enerzijds: je kunt het terrorisme van Hamas, waarbij opzettelijk onschuldige burgers gedood worden, zeker ‘satanisch’ noemen; maar dan moet je daar ook de islam bij betrekken. Naar de mens gesproken: als er geen islam was geweest, zou er allang vrede tussen de Joden en de Palestijnen tot stand zijn gebracht. Maar echte moslims geloven dat Palestina sinds de zevende eeuw ‘land van Allah’ is, waarvan geen duimbreed ooit aan Joden kan worden geschonken. Daarom willen Hamas en andere terroristische islamitische groeperingen ook nooit vrede met Israël. Het enige wat ze willen, is de vernietiging van de staat Israël en van het ‘zionisme’. El Fatah lijkt gematigder, maar dat is slechts schijn. Het erkent wel het feitelijk ‘bestaan’ van Israël, maar niet het bestaansrecht van Israël binnen Palestina.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Conflict Israel-Palestijnen
- Van der Staaij en Segers over Israëlisch-Palestijns conflict: "Partijen moeten met elkaar om tafel"
- Palestijnse voorganger Munir Kakish roept christenen op om voor vrede te bidden
- Een wapenstilstand is geen haatstilstand
- Wat de oorlog tussen Israël en Hamas tot christenen te zeggen heeft
- Het Israëlisch-Palestijnse conflict: tot het einde toe zal er strijd zijn
Meer over Conflict Israel-Palestijnen »

Willem Ouweneel
- Coronavirus: storm in een glas water of teken van de eindtijd?
- Waarom de coronapaniek mij beangstigt: met een kanon wordt op een mug geschoten
- De 'eindtijdkrant' van Jaap Dieleman: een klap voor fatsoenlijke bijbeluitleg
- De zondagsheiliging: wat moeten we ermee?
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
Meer over Willem Ouweneel »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wouw eindelijk eens een artikel wat ik ademloos heb zitten lezen.....goede iuwe Ouweneel......het schrijven nog lang niet verleert!
T
Mooi en evenwichtig artikel van de heer Ouweneel!

Vooral de in dit artikel genoemde opmerking van een Palestijnse taxichauffeur: ' only Jezus can solve the problem '. Alleen de Heer Jezus kan het Palestijnse probleem oplossen.

En dat gaat de Heer Jezus op Zijn tijd en op Zijn wijze ook doen!
G
Uitstekende reactie van Willem Ouweneel, mooie balans. Zowel de Messias belijdende Israëliërs als de Palestijnse christenen zijn onze broeders. Overal waar die twee groepen in Israël samen optrekken is er een begin van een oplossing van het probleem.
Toon meer reacties (14)