Gert-Jan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 maart 2020 door Gert-Jan van Heugten

De evolutietheorie stond mijn relatie met God in de weg (en nu niet meer)

Als ik in de zoekfunctie van CIP.nl mijn eigen naam intik, komen verschillende artikelen voorbij. De oudste is van 10 september 2013, getiteld ‘Evolutie stond mijn relatie met God in de weg’. Het is een verslagje naar aanleiding van een lezing die ik hield op de lezersdag van Weet Magazine. Maar waarom stond evolutie mijn relatie met God dan in de weg?

Ik ben opgegroeid met een geloof in de evolutietheorie. Nou ja, geloof… Het was gewoon waar. Er was geen alternatief. Er stond dan wel een scheppingsverhaal in de Bijbel, maar dat was natuurlijk maar een verhaaltje, en niet echt gebeurd. Toen ik op de middelbare school zat, ging ik zelf de grotemensen-Bijbel lezen. Gewoon, van voor naar achter. Dat begin in Genesis…? Ach, dat was maar een verhaaltje. Niet echt gebeurd. En dan even verderop, in Exodus, de Israëlieten in Egypte en de doortocht door de Rietzee? Ooit had ik eens gehoord van een meteorietinslag die het water deed wegtrekken (zoals, ontdekte ik later, ook in de film Exodus: Gods and Kings gebeurt). Die muren van water aan beide kanten? Verhaaltje. Niet echt gebeurd. En dan het beloofde land. Daar woonden reuzen! Maar ja, wat staat er nou stoerder voor het nageslacht: ‘we hebben mensen verslagen’, of, ‘we hebben reuzen verslagen’? Je raadt het al: verhaaltje, niet echt gebeurd.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Evolutie
- Prof. dr. Gijsbert van den Brink legt uit waarom evolutie je geloof niet onderuit hoeft te halen
- Kunnen christenen evolutie combineren met God?
- Zes redenen waarom de evolutietheorie prima samengaat met het christelijk geloof
- Evolutie: zes redenen waarom het niet samengaat met het christelijk geloof
- Waren Adam en Eva de eerste mensen?
Meer over Evolutie »

Reacties

S
Fijn Gert-Jan dat je er inmiddels achter bent gekomen dat evolutie van de ene soort naar de andere soort onmogelijk is. Nu hopen dat jij je net zo verdiept in de globale aarde. Niet veel meer dan een sprookje. Enkel het bestaan van mist en wolken maakt het andere gedrag van water door zwaartekracht onmogelijk. Zwaartekracht zou een selectieve uitwerking hebben? Onmogelijk!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.