Gert-Jan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 maart 2020 door Gert-Jan van Heugten

De evolutietheorie stond mijn relatie met God in de weg (en nu niet meer)

Als ik in de zoekfunctie van CIP.nl mijn eigen naam intik, komen verschillende artikelen voorbij. De oudste is van 10 september 2013, getiteld ‘Evolutie stond mijn relatie met God in de weg’. Het is een verslagje naar aanleiding van een lezing die ik hield op de lezersdag van Weet Magazine. Maar waarom stond evolutie mijn relatie met God dan in de weg?

Ik ben opgegroeid met een geloof in de evolutietheorie. Nou ja, geloof… Het was gewoon waar. Er was geen alternatief. Er stond dan wel een scheppingsverhaal in de Bijbel, maar dat was natuurlijk maar een verhaaltje, en niet echt gebeurd. Toen ik op de middelbare school zat, ging ik zelf de grotemensen-Bijbel lezen. Gewoon, van voor naar achter. Dat begin in Genesis…? Ach, dat was maar een verhaaltje. Niet echt gebeurd. En dan even verderop, in Exodus, de Israëlieten in Egypte en de doortocht door de Rietzee? Ooit had ik eens gehoord van een meteorietinslag die het water deed wegtrekken (zoals, ontdekte ik later, ook in de film Exodus: Gods and Kings gebeurt). Die muren van water aan beide kanten? Verhaaltje. Niet echt gebeurd. En dan het beloofde land. Daar woonden reuzen! Maar ja, wat staat er nou stoerder voor het nageslacht: ‘we hebben mensen verslagen’, of, ‘we hebben reuzen verslagen’? Je raadt het al: verhaaltje, niet echt gebeurd.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Evolutie
- Prof. dr. Gijsbert van den Brink legt uit waarom evolutie je geloof niet onderuit hoeft te halen
- Kunnen christenen evolutie combineren met God?
- Zes redenen waarom de evolutietheorie prima samengaat met het christelijk geloof
- Evolutie: zes redenen waarom het niet samengaat met het christelijk geloof
- Stef Heerema trekt aan de hand van de Nederlandse bodem de evolutie in twijfel
Meer over Evolutie »

Gert-Jan van Heugten
- Ik heb corona gehad (en het is niet zomaar een griepje)
- Een nieuw boek over evolutie en schepping: een beetje wetenschap en een beetje Bijbel
- Internetchristenen, jullie maken er een zooitje van
- Het mengelmoesgeloof van gelovige wetenschappers is niet ongevaarlijk
- Hoe we ons kunnen wapenen tegen de nepnieuwspandemie
Meer over Gert-Jan van Heugten »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mooi Gert-Jan dat je uit de leugen van de evolutietheorie bent gestapt. Helaas worden er nog vele jongeren misleid (op school, op tv of andere media) met het verhaal dat deze evolutietheorie al bewezen is (wat je ook aangeeft in je artikel). Globaal en in het grotere geheel lijkt het nog erg aannemelijk ook, totdat je kritische vragen gaat stellen en wat meer naar de details kijkt. Heb je boek 'De ouderdom van de aarde' gelezen en vind 'm top. Je hebt dacht ik net een nieuw boek geschreven als ik hier in CIP rondkijk. Hoe heet ie trouwens ?
S
Fijn Gert-Jan dat je er inmiddels achter bent gekomen dat evolutie van de ene soort naar de andere soort onmogelijk is. Nu hopen dat jij je net zo verdiept in de globale aarde. Niet veel meer dan een sprookje. Enkel het bestaan van mist en wolken maakt het andere gedrag van water door zwaartekracht onmogelijk. Zwaartekracht zou een selectieve uitwerking hebben? Onmogelijk!
<vervolg> Kun je een tipje van de sluier lichten ? Heb hier ook gezien om je meer te verdiepen in de globale aarde. Weet niet of dit verstandig is. En dit uit de mond van een 'flat-earther' zoals ze dat in het Engels noemen. Zou eerder kijken naar iets als de eindtijd, profetiën aangaande de eindtijd, openbaring, Israël. Zelf kijk ik regelmatig op YouTube naar Amir Tsarfati een messiaans belijdende Jood en eigenaar van Behold Israël en naar Jaap Dieleman, Henk van Zon, Jaques Brunt en Eurospirit Gospelnet.