kringgebed
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 september 2019 door Jeffrey Schipper

Evert en Menno over kritiek van GerGem-predikant op kringgebed: “Kringgebed kan al snel worden gezien als ‘rommelig’”

“Negativiteit binnen de reformatorische gezindte over het kringgebed heeft vooral te maken met koudwatervrees. Ook kan kringgebed al snel worden gezien als ‘rommelig’.” Op deze manier verklaart Menno Hanse kritiek vanuit de rechterflank van de reformatorische gezindte op kringgebed. CIP.nl stelt een aantal vragen aan Menno, die onderzoek deed naar evangelicalisering, en Evert Adams, actief namens Stichting JijDaar! Ze hebben allebei positieve ervaringen met het kringgebed en vertellen waarom.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Kringgebed
- Henriette over kritiek van GerGem-predikant op kringgebed: “Kerkgangers komen niet tot bloei door doorgeslagen voorzichtigheid”
- Jan van Dooijeweert over kritiek van GerGem-predikant op kringgebed: "Kringgebed is voor velen nieuw en leidt tot angst"
- Ds. B. Labee legt uit waarom hij niet blij is met kringgebed: "Het besef dat God heilig is, ontbreekt te vaak" - CIP Podcast
- Arjan Baan vraagt zich af waarom GerGem-predikant zich verzet tegen kringgebed: Laten sommige reformatorische dominees zich leiden door angst?
- Ouderling J. P. van den Brink over kringgebed: Onze heilige verrichtingen kunnen door onze hoogmoed gemakkelijk besmet worden
Meer over Kringgebed »

Reacties

L
Bij mij lieve mensen was het geen "koudwatervrees", maar ongehoorzaamheid. Ook ik had koudwatervrees tot mijn 40 jaar. toen mocht ik luisteren, zoals Nicodemus, mij overgeven en tot wedergeboorte komen. pas toen kon ik zien en horen en intens genieten van het kringgebed. Kinderen in gesprek met Vader, door de Here Jezus.

Joh. 1: 12 en 3: 1 - 3. Luc de Vries Maassluis.
vast veel koudwatervrees ... oftewel vrees voor invloed van buitenaf... Maar steeds weer blijkt dat de "geest van controle" een tegenstrever is van de Heilige Geest.
B
Er zijn genoeg goede boekjes over LEREN BIDDEN in de chr.boekhandel voorhanden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen