kringgebed

God

11 september 2019 door Jeffrey Schipper

Evert en Menno over kritiek van GerGem-predikant op kringgebed: “Kringgebed kan al snel worden gezien als ‘rommelig’”

“Negativiteit binnen de reformatorische gezindte over het kringgebed heeft vooral te maken met koudwatervrees. Ook kan kringgebed al snel worden gezien als ‘rommelig’.” Op deze manier verklaart Menno Hanse kritiek vanuit de rechterflank van de reformatorische gezindte op kringgebed. CIP.nl stelt een aantal vragen aan Menno, die onderzoek deed naar evangelicalisering, en Evert Adams, actief namens Stichting JijDaar! Ze hebben allebei positieve ervaringen met het kringgebed en vertellen waarom.

Ds. B. Labee kan kringgebed niet aanbevelen, omdat de orde ontbreekt. Veel buitenstaanders begrijpen niet waarom er binnen een deel van de reformatorische gezindte zo negatief over kringgebed wordt gesproken. Kun je dat verklaren?
Evert: “Om dit te verklaren moet je de gewoonten binnen de reformatorische kring wat kennen. Zoals in het artikel op CIP.nl al aangegeven worden openbare gebeden over het algemeen toegewezen aan ambtsdragers. Zo wordt er op onze familiedag de maaltijd geopend met gebed door een neef, omdat deze predikant is. Ook heb ik meegemaakt dat de dominee werd gevraagd om een maaltijd op een bruiloft af te sluiten met Bijbellezen en gebed.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

L
Bij mij lieve mensen was het geen "koudwatervrees", maar ongehoorzaamheid. Ook ik had koudwatervrees tot mijn 40 jaar. toen mocht ik luisteren, zoals Nicodemus, mij overgeven en tot wedergeboorte komen. pas toen kon ik zien en horen en intens genieten van het kringgebed. Kinderen in gesprek met Vader, door de Here Jezus.

Joh. 1: 12 en 3: 1 - 3. Luc de Vries Maassluis.
REAGEER
vast veel koudwatervrees ... oftewel vrees voor invloed van buitenaf... Maar steeds weer blijkt dat de "geest van controle" een tegenstrever is van de Heilige Geest.
REAGEER
B
Er zijn genoeg goede boekjes over LEREN BIDDEN in de chr.boekhandel voorhanden.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify