Byron Tanner Cross - christelijke gymdocent ontslagen LCPS
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2021 door Redactie

Christelijke gymdocent en openbare school komen tot schikking na geschil om voornaamwoorden

De christelijke gymdocent Byron Tanner Cross mag weer voor de klas nadat hij geschorst werd door een openbare school uit Virginia omdat hij transleerlingen niet wilde aanspreken met het door hen gekozen voornaamwoord. Op de schorsing volgde een lange rechtszaak. De schorsing door Loudon Public Schools wordt opgeheven als reactie op de rechtszaak, meldt de Christian Post.

In een schikking die vorige week werd bereikt, stemden schoolfunctionarissen ermee in om de schorsing van zijn strafblad te verwijderen. In ruil daarvoor liet Cross de rechtszaak tegen het schoolbestuur vallen. Bovendien stemde het schooldistrict ermee in om de christelijke belangenbehartiger Alliance Defending Freedom (ADF), die Cross vertegenwoordigde, binnen 14 dagen na het bereiken van de schikking 20.000 dollar aan advocaatkosten te sturen. "Een ambtenaar kan niet worden gedwongen om zijn geloof tegen te spreken om zijn baan te behouden. Vrijheid van religie en meningsuiting omvatten ook de vrijheid om dingen niet te hoeven zeggen die tegen ons geloof ingaan", beargumenteerd ADF raadslid Tyson Langhofer.

De christelijke gymdocent werd door het Loudoun County-schoolbestuur (LCSB) op non-actief gezet nadat hij weigerde transgendermeisjes aan te spreken met hem en hij, wat het begin was van een lang juridisch proces.Hij weigerde meisjes met 'hem' of 'hij' aan te spreken en jongens met 'haar' en 'zij'. "Mijn naam is Tanner Cross en ik spreek uit liefde voor mensen die lijden aan genderdysforie. Ik hou van al mijn leerlingen, maar ik kan niet tegen hen liegen, wat de consequenties ook zullen zijn. Ik ben een docent, maar bovenal ben ik een dienaar van God. Om deze reden kan ik niet zeggen dat een biologisch geboren jongetje een meisje kan zijn en andersom, dat gaat tegen mijn geloof in", lichtte Cross de zaak persoonlijk toe.

Lees ook:
Rechter beslist: christelijke gymdocent die meisjes geen 'hij' wilde noemen mag terug voor de klas 
Boze ouders protesteren tegen ontslag christelijke gymdocent: "De school is schijnheilig"
Christelijke gymdocent tóch niet terug voor de klas na geschil om voornaamwoorden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Godzijdank is de schorsing opgeheven en heeft het gezonde verstand dat in overeenstemming is met Gods scheppingsorde, gezegevierd.