Byron Tanner Cross - christelijke gymdocent ontslagen LCPS
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 september 2021 door Redactie

Christelijke gymdocent tóch niet terug voor de klas na geschil om voornaamwoorden

Het Hooggerechtshof van Virginia heeft besloten dat Byron Tanner Cross voorlopig nog niet terug voor de klas mag. De christelijke gymdocent werd door het Loudoun County-schoolbestuur (LCSB) op non-actief gezet nadat hij weigerde transgender meisjes aan te spreken met hem en hij, wat het begin was van een lang juridisch proces. "Het gaat om een zaak van algemeen belang", aldus de rechter, meldt de Christian Post.

Nadat de christelijke docent op non-actief werd gezet, stapte hij naar de rechter, won de rechtszaak, maar LCSB ging in hoger beroep om de docent buiten zijn functie te houden. Vervolgens ging Cross in hoger beroep. Deze rechtszaak heeft de gymdocent nu verloren, wat betekent dat Cross voorlopig nog niet terug voor de klas kan.

Het geschil startte nadat Cross op non-actief werd gezet. Hij weigerde meisjes met 'hem' of 'hij' aan te spreken en jongens met 'haar' en 'zij'. "Mijn naam is Tanner Cross en ik spreek uit liefde voor mensen die lijden aan genderdysforie. Ik hou van al mijn leerlingen, maar ik kan niet tegen hen liegen, wat de consequenties ook zullen zijn. Ik ben een docent, maar bovenal ben ik een dienaar van God. Om deze reden kan ik niet zeggen dat een biologisch geboren jongetje een meisje kan zijn en andersom, dat gaat tegen mijn geloof in", lichtte Cross de zaak persoonlijk toe.

De zaak deed veel stof opwaaien in Loudon County. Tijdens een vergadering van LCSB verzamelden boze ouders zich buiten het schoolgebouw waar de bijeenkomst werd gehouden. "Loudon County Public Schools is geen school die wordt geleid door ouders, maar door indoctrinatie van de overheid", aldus een van de boze ouders Ryan Bomberger. De ouders protesteerden tegen het schoolbestuur in de hoop dat Cross zijn baan bij de openbare school kon behouden. Het was tevergeefs, Cross blijft voorlopig thuis.

Het is niet de enige rechtszaak waarin LCSB betrokken is geraakt. Inmiddels heeft de school officieel een nieuw diversiteitsbeleid aangenomen. In het nieuwe regelement staat dat docenten die leerlingen niet noemen bij de naam en het voornaamwoord naar hun keuze, of de keuze van hun ouders, de regels overtreden en dit niet zonder gevolgen zal zijn. Recent diende christelijke docent Laura Morris vanwege het nieuwe beleid ook haar ontslag in bij LCSB. "Er is een gesprek gestart naar aanleiding van mijn ontslag en ik geloof dat God dit mag gebruiken ten goede", aldus Morris.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is toch absurd dat we kennelijk gedwongen worden mee te gaan in het waanidee van iemand. Daarmee helpt men degene die lijdt aan genderdysforie beslist niet.
W
God schiep de mens naar Zijn beeld en gelijkenis, man én vrouw schiep Hij hen. Dat wil de antichristelijke agenda ontkrachten. Op weg naar de Great Reset waar “het herdefiniëren van de mens” centraal staat. De walgelijke hoogmoed van deze technocraten heeft de agenda van satan als uitgangspunt en daar hoort het omarmen van gender-dysforie juist ook bij. Het rijk van de antichrist, waar onze politici zo ijverig aan meewerken, staat in de steigers. Gelukkig is dit een kort leven beschoren. Jezus zal dit rijk vernietigen met vuur uit Zijn Mond.
B
Dit is gewoon absurd. Wat normaal is wordt nu haast abnormaal geworden. Ook hier in Nederland worden wij ermee geconfronteerd. En het sluipt allemaal onze woonkamers binnen via de tv, etc. Nederland, wordt wakker en ga op de bres. U als broeders en zusters hebben hierin ook een taak om op te komen voor Gods schepping.