Byron Tanner Cross - christelijke gymdocent ontslagen LCPS
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 juni 2021 door Redactie

Boze ouders protesteren tegen ontslag christelijke gymdocent: "De school is schijnheilig"

Boze ouders protesteren tijdens een vergadering van het schoolbestuur tegen het ontslag van een christelijke gymdocent. Byron Tanner Cross werd ontslagen door Loudon County Public Schools in Virginia, nadat hij weigerde transgender meisjes 'hij' te noemen, op basis van zijn geloof. Na zijn ontslag volgde een rechtszaak en mocht Cross weer voor de klas, maar ging de school in hoger beroep, tot grote onvrede van de ouders. CBN News meldt nu dat ouders in opstand komen.

In eerste instantie was het de bedoeling dat ouders in gesprek konden gaan met de school over de beslissingen rondom het inclusiviteitsbeleid en de rechtszaak tegen de christelijke gymdocent. Ongeveer 260 mensen gaven zich op om deel te nemen aan een open vergadering van LCPS. De vergadering liep echter behoorlijk uit de hand. 

Een van de ouders van een transgender leerling zei dat "haat van de lippen van Jezus' volgelingen afdroop". Het gesprek liep dusdanig uit de hand dat het bestuur van de vergadering besloot in te grijpen en de ouders het zwijgen oplegde. "LCPS is geen school die wordt geleid door ouders, maar door indoctrinatie van de overheid", aldus een van de ouders Ryan Bomberger.

Een Republikeinse senator uit Virginia nam het woord tijdens de vergadering. "Het is immoreel om een docent te dwingen jongens 'zij' en 'haar' te noemen en meisjes 'hem' en 'zijn'... Jullie dwingen hem te liegen over het geslacht van kinderen en ik walg ervan", aldus aldus senator Dick Black. Volgens de Republikein is het onterecht dat LCPS beweert tolerant te zijn door hun beleid richting transgender kinderen, maar niets doet tegen racisme op de school. "Ondertussen leren jullie kinderen mensen met een andere huidskleur te haten. Ik walg van jullie schijnheiligheid", aldus Black. Ouders zijn geschokt door wat hun kinderen leren op de openbare school in Virginia. 'Stop met het leren van haat aan onze kinderen', staat op een van de borden van de protesterende ouders.

Bekijk een opname van de speech van de senator in de onderstaande video.

Cross werd ontslagen nadat hij weigerde in te stemmen met het 'inclusiviteitsbeleid' van de school. Kinderen op LCPS mogen zelf kiezen welk persoonlijk voornaamwoord hun voorkeur heeft, ongeacht als welk geslacht ze geboren zijn. Volgens Cross is het liegen tegen een jongetje wanneer je hem een meisje noemt en andersom. "Mijn naam is Tanner Cross en ik spreek uit liefde voor mensen die lijden aan genderdysforie. Ik hou van al mijn leerlingen, maar ik kan niet tegen hen liegen, wat de consequenties ook zullen zijn", aldus de christelijke gymdocent. Na een rechtszaak mocht Cross weer voor de klas, maar ging de school in hoger beroep.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Een docent die Het Woord naleeft. Heb God lief boven alles en iedereen!

Respect voor deze docent.
A
Neem Zijn kruis op je, Cross !!!