gymdocent
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juni 2021 door Redactie

Christelijke gymdocent weer voor de klas na rechtszaak: school in hoger beroep

Na zijn ontslag door Loudoun County Public School (LCPS) stapte de christelijke gymdocent Byron Tanner Cross naar de rechter. De docent die jongens op grond van zijn geloof geen 'zij' wilde noemen klaagde de school aan voor discriminatie en kreeg gelijk van de rechter. Cross mocht weer voor de klas op de openbare school, maar LCPS is het niet eens met de uitspraak en gaat in hoger beroep, meldt CBN News. "Kinderen zijn bang om naar school te komen", reageert de school.

Op basis van zijn christelijke geloof weigert Cross trans leerlingen aan te spreken met het naamwoord naar hun keuze. "Mijn naam is Tanner Cross en ik spreek uit liefde voor mensen die lijden aan genderdysforie. Ik hou van al mijn leerlingen, maar ik kan niet tegen hen liegen, wat de consequenties ook zullen zijn", legde de gymdocent eerder uit. "Ik ben een docent, maar bovenal ben ik een dienaar van God. Om deze reden kan ik niet zeggen dat een biologisch geboren jongetje een meisje kan zijn en andersom, dat gaat tegen mijn geloof in."

Cross werd buiten dienst gezet voor de rest van 2020 door Loudoun County Public Schools wegens zijn overtuiging, maar moest door de uitspraak van de rechter weer worden ingeroosterd als gymdocent op de school. LCPS weigert Cross opnieuw in dienst te nemen als hij zich niet aanpast aan het 'inclusiviteitsreglement' van de openbare school. Volgens de school voelen leerlingen zich niet veilig in de lessen van Cross, wanneer zij niet worden aangesproken met het voornaamwoord naar hun eigen voorkeur. De school gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter, om naar eigen zeggen de leerlingen te beschermen en gehoor te geven aan de wens van de ouderraad.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Zijn hier nog woorden voor....?

Het gevoel -dat enorm subjectief is-, wordt leidend gemaakt. Kinderen zijn zo de speelbal van hun gevoelens en zullen dit waarschijnlijk blijven hun hele keten lang.

O, wat een samenleving wordt dit, waarin louter gevoel de leidraad is en door alles en iedereen moet worden gehoorzaamd.
H
Hoe kan het zijn dat de gedachte van een kind in de leeftijd waarin het brein zich nog niet eens geheel heeft ontwikkeld leidend zijn? En dat zelf een docent die duidelijk zijn volle verstand gebruikt en honderd procent handelt uit Liefde voor de kinderen hier slachtoffer van wordt? Deze kinderen mogen veel onbelangrijke beslissingen niet maken, simpelweg omdat ze daar te jong voor zijn. Hoe kunnen ze dan wel zo'n levens veranderende beslissing nemen? Een besluit dat niet meer is terug te draaien...Daar kan maar 1 macht achter zitten!
‘Volgens de school voelen leerlingen zich niet veilig, wanneer zij niet worden aangesproken met het voornaamwoord naar hun eigen voorkeur.’

Dat lijkt me overdreven.

Het komt vaker voor, dat jongeren tijdens hun puberteit in onzekerheid verkeren over hun identiteit. Dan moet je open en liefdevol met hen daarover praten.

Iets anders is het, wanneer iemand op volwassen leeftijd welbewust een geslachtsverandering heeft ondergaan. Dan oefen ik mijzelf (!) om die persoon voortaan met ‘zij’ of ‘haar’ aan te spreken, uit liefde en respect.

Toon meer reacties (1)