Steve Austin met zijn vrouw Lindsey
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

15 juni 2021 door Redactie

Paar dagen voor zelfdoding schreef christelijke auteur nieuwsbrief over zijn problematiek

De christelijke podcaster, auteur en lifecoach Steve Austin schreef een paar dagen voor zijn zelfmoord nog een nieuwsbrief aan zijn volgers over de problemen die speelden in zijn leven. In het bericht van 1 juni benoemde Austin financiële en mentale problemen van zijn vrouw, nadat hij een week eerder publiekelijk uit de kast kwam als queer. Op 7 juni werd de voorganger dood aangetroffen in zijn auto, meldt de Christian Post.

Austin onthulde op 23 mei dat hij genderqueer is. Dit betekent dat hij zich niet als man of als vrouw identificeert. "De afgelopen dertig jaar heb ik een leugen geleefd. Ik hoopte dat ik een groep aan kon spreken en steunen. Om dit te doen volgde ik hun regels en probeerde ik te leven naar de onrealistische standaard van de kerk", aldus Austin twee weken voor zijn overlijden. Zijn vrouw wist al drie jaar dat haar man queer was. "Voor de duidelijkheid: Lindsey en ik gaan niet uit elkaar. Ik laat slechts mijn ware ik zien, zodat we kunnen leren te vieren hoe God ons allemaal verschillend heeft geschapen. Mijn vrouw viert dit met mij mee."

Nadat Austin publiekelijk uit de kast kwam, kreeg zijn vrouw Lindsey te maken met psychische problematiek. Ze belandde in het ziekenhuis met een zwaar slaaptekort, een verhoogde bloeddruk en psychische problemen nadat ze van antidepressiva-medicatie was gewisseld. Het is onduidelijk wat er verder in de dagen tussen het laatste bericht van de podcaster en zijn overlijden is gebeurd. Via een crowdfund kunnen mensen de familie Austin financieel steunen in de periode van het verlies. "Tot ons verdriet heeft Steve toegegeven aan zijn zelfmoordneigingen in deze moeilijke tijd van worstelingen", schrijft de organisator van de crowdfund Kristie Lawley Burch.

Het was niet de eerste zelfmoordpoging van Austin. Negen jaar geleden werd de christelijke podcaster op tijd gevonden in een hotelkamer met een Bijbel op zijn schoot. In die tijd was hij een jeugdvoorganger. Austin werd bekend na het schrijven van een boek over de problematiek achter de poging en het herstel: 'From Pastor to a Psych Ward'. Austin schreef tevens twee boeken over zijn coming-out. Het eerste boek zou in juli worden uitgebracht, het tweede boek volgt later dit jaar.

Denk je aan zelfmoord? Praat erover. Bel 0800-0113 of chat via 113.nl.


Zelfmoord
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Vrouw van voorganger die zelfmoord pleegde plaatst hartverscheurende video op Instagram
- Weduwe voorganger spreekt zich uit na zelfdoding van haar man
- Hanneke Schaap: "Beweren dat God Zijn kinderen voor zelfmoord bewaart, is valse gerustheid"
- Jan-Kees geniet na verlies vrouw en dochter toch weer van het leven: "De banden van rouw en verdriet zijn verbroken"
Meer over Zelfmoord »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik kan alleen maar huilen als ik dit soort berichten lees. En dit allemaal omdat we proberen in een hokje te leven waar mensen en vooral de kerk ons vaak induwt. Laten e hiervan leren om open en transparant te zijn en de mens lief te hebben zoals hij of zij is!
H
Als ik dit lees schrik ik heftig van zo'n dubbelleven. Het is volgens mij niet de druk van de kerk die de zelfmoord tot stand heeft gebracht, maar zijn eigen keuze tot zo'n dubbelleven waarbij hij zijn gezin, zijn gemeente en zijn lezerspubliek heeft verraden en uiteindelijk ook God. Wie kan daarmee leven?...Het is niet de druk van kerk, maar het gevolg van de mens die zegt "Ik leef zoals ik zelf wil leven" in plaats van te leven zoals God het bedoeld. Ik hoop dat hij op het laatste moment toch nog tot God heeft kunnen keren.