Steve Austin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juni 2021 door Patrick Goede

Voormalig voorganger Steve Austin, die sprak over mentale problemen, dood gevonden

Voormalig voorganger Steve Austin werd bekend vanwege het overleven van een zelfmoordpoging en het boek dat hij naar aanleiding van dit voorval schreef. De 38-jarige Austin werd afgelopen week dood gevonden in zijn auto in een parkeergarage. Dat meldt de Christian Post. De politie zegt dat ze de dood onderzoeken als zijnde zelfdoding.

In 2016 schreef Austin From Pastor to a Psych Ward: Recovery from a Suicide Attempt is Possible. Austin was op 29-jarige leeftijd ontslagen als jeugdpastor vanwege onethisch gedrag met jongeren. De vader van twee kinderen vertelde als kleuter seksueel misbruikt te zijn, zag zijn lievelingstante zelfmoord plegen en worstelde met suïcidale gedachten en een pornoverslaving. Op dat punt in zijn leven probeerde hij zelfmoord te plegen door middel van een overdosis medicijnen, zonder daarin te slagen.

Daarover zei Austin: "Herstellen van een zelfmoordpoging is alsof je door een hel gaat, maar het is mogelijk. Geloof was daarin onderdeel van mijn proces, net als medicatie, een geweldige achterban en afmattende therapie". 

Heb jij last van suïcidale gedachten? Bel 0800-0113 of kijk op www.113.nl 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als Christen moet je er eigenlijk op bedacht zijn dat je tegenslag na tegenslag krijgt te verwerken. Sommige mensen hebben geen flauw idee waar je het over hebt, gelukkig voor hen. Steve trok het niet langer en ik begrijp hem maar al te goed, maar voor hen die nu misschien door dezelfde bagger waden...pak die Bijbel en weet wat er geschreven staat in Efese 6 en blijf die Bijbel lezen want Hij biedt troost door Zijn Woord!!
De diepe eenzaamheid van mensen met suïcidale gedachten is onpeilbaar diep. Gods reddende kracht is echter nog veel dieper, maar tegenstrijdigheid in je gedachten geven gaten waardoor de boze binnen kan komen. Invoelend gebed door anderen kan veel zelfverwijt en zelfveroordeling wegnemen en zelfhaat doen oplossen in Gods verlossende Liefde...
Ik haat de vijand die eerst verleidt, aanklaagt, steelt, dood en uiteindelijk vernietigd.

Hij wil ons doen geloven dat hij heeft gewonnen.

Help ons Vader! Leer ons wat Uw Zoon heeft bereikt op Golgotha en wat dit betekent voor ons. Leer ons hoe we de vijand verslaan door leugens te vervangen door Uw Waarheid!

Toon meer reacties (1)