Christ the King Londen kerk politie Goede Vrijdag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 april 2021 door Redactie

Politie biedt excuses aan voor onderbreken kerkdienst op Goede Vrijdag

De politie van Balham in Londen biedt haar excuses aan voor het binnenvallen van een kerkdienst op Goede Vrijdag. Agenten onderbraken een dienst in de Poolse kerk Christ the King. Zij zagen dat gemeenteleden niet voldoende afstand hielden en stuurden iedereen naar huis omdat ze de coronamaatregelen niet in acht namen, meldt Christian Today. De politie komt hier nu op terug en geeft aan dat ze de kerkdienst niet hadden mogen onderbreken.

Op Goede Vrijdag werden verschillende kerken in Londen steekproefsgewijs gecontroleerd door de politie. Bij de controle van Christ the King viel het de agenten op dat gemeenteleden zich niet hielden aan de coronamaatregelen. "Het is Goede Vrijdag en ik waardeer het dat mensen God willen aanbidden, maar dit gaat tegen de wet in", lichtte een van de aanwezige agenten toe. De gemeenteleden werden zonder pardon naar huis gestuurd en er werd gedreigd met een boete van 200 pond wanneer zij niet mee zouden werken. Volgens de gemeente waren de gelovigen niet in overtreding, maar handelden de agenten nog naar het eerdere coronabeleid in plaats van naar de nieuwe maatregelen.

De politie geeft aan spijt te hebben van de manier waarop er op de christelijke feestdag is gehandeld. "We weten dat veel mensen erg verdrietig zijn over wat er is gebeurd in Christ the King op Goede Vrijdag", aldus de officiële reactie van de agenten. "Het is ons oprechte streven om burgers te dienen en zo goed mogelijk te beschermen."

De priester van Christ the King Mgr Wladyslaw Wyszowadzki vertelt dat de kerk diep bedroefd was door het onderbreken van de dienst op Goede Vrijdag. "Het onderbreken van de dienst was erg pijnlijk voor onze geloofsgemeenschap, maar door de Geest in het licht van het evangelie accepteren we de excuses van de politie. We hopen de band te herstellen en wederzijds respect opnieuw op te bouwen", aldus de Poolse priester.

Bekijk in de onderstaande video hoe de dienst werd onderbroken door de politie.

Reacties

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen