Britse politie Londen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 april 2021 door Nienke Alblas

Video: Britse politie onderbreekt kerkdienst op Goede Vrijdag

Tijdens een kerkdienst op Goede Vrijdag viel de Londense politie een rooms-katholieke kerk binnen. Zij stuurden de gelovigen naar huis omdat zij 'duidelijk geen afstand hielden' van elkaar. Christ the King Polish Church in Balham mocht de dienst niet afronden. Er werd gedreigd met boetes en arrestaties als gemeenteleden niet direct het gebouw verlieten, meldt Christian Today.

"Het is Goede Vrijdag en ik waardeer dat mensen God willen aanbidden, maar dit gaat tegen de wet in", licht een van de agenten toe. De dienst werd per direct gestopt en de gemeenteleden werden zonder pardon naar huis gestuurd. Er werden volgens de politie uiteindelijk geen boetes uitgeschreven.

Volgens de kerk was de brute afbreking van de dienst onterecht. "We geloven dat de agenten hebben gehandeld naar verouderde coronamaatregelen voor erediensten", luidt de officiële reactie van Christ the King Polish Church. "We hebben de autoriteiten gevraagd om het incident te verklaren en zijn in afwachting van een reactie." De kerk liet de andere kerkdiensten in het paasweekend doorgaan.

Reacties

J
In de Nederlandse wet staat dat een religieuze bijeenkomst niet onderbroken mag worden. Ben benieuwd hoe dat in de Engelse wet staat?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen