Ds. A. Kort
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 maart 2021 door Redactie

Tientallen protestbrieven om een statement te maken tegen ds. A. Kort

Enkele tientallen mensen hebben onder de Erasmusbrug protestbrieven geschreven aan de burgemeester van Krimpen aan den IJssel. Aanleiding is een recente uitzending van de Youtubeserie #BOOS waarin ds. A. Kort, predikant van de plaatselijke Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland, wordt beschuldigd van homofobie. In totaal leverde de actie 73 brieven op. 

De predikant schreef de brief een half jaar geleden in vertrouwen aan het gemeentebestuur in zijn eigen woonplaats, maar de brief werd gelekt en kwam uiteindelijk in handen van De Telegraaf. De landelijke krant lichtte vervolgens een aantal passages uit de brief uit, waarna er ophef ontstond. In de brief schreef Kort onder meer over ‘roepende zonden die tegen de scheppingsorde indruisen’. Leon Houtzager voelde zich als homoseksueel persoonlijk aangevallen en liet in de media weten dat dat hij aangifte zou doen. 

Vorig jaar maakte het OM bekend dat er geen sprake is van een strafbaar feit. 'De uitspraken van de predikant zijn gedaan in verband met zijn geloofsovertuiging.' Desondanks wil Leon Houtzager in gesprek met ds. Kort en om die reden schakelde hij #BOOS van presentator Tim Hofman in. Aan het einde van de uitzending worden de 630.000 kijkers opgeroepen om naar het huisadres van ds. Kort vriendelijke protestbrieven te sturen.

Zaterdag wil COC Rotterdam de geschreven brieven én de brieven die #BOOS heeft ontvangen overhandigen aan de gemeente van Krimpen aan den IJssel.

Lees ook: Meerdere aangiften tegen ds. A. Kort: Justitie laat dominee met rust.

Reacties

K
Misschien kan Leon Houtzager beter gewoon verder gaan met zijn leven, in plaats van maar herhaaldelijk terug blijven komen op één briefje van één predikant aan één gemeenteraad?

Als hij hier zijn gram moet halen, is het blijkbaar verder helemaal pico bello geregeld voor de LHBTI+ gemeenschap in dit land?
Een beetje meer tolerantie van ‘de wereld’ zou fijn zijn.
Of het nu gaat over stikstof, abortus of wolven, protest tegen moet er zijn. Wat de trend van vandaag niet volgt heeft media aandacht. Media vormen mede de trend door wat en hoe zij naar voren komen met hun berichtgeving en programma's.Een gelovige met een mening die niet strookt bij de trend van grenzeloze vrijheid, is door justitie niet achtervolgd om reden van geloofsvrijheid. Hoelang nog?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen