Ds. J. Kommerie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 september 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. J. Kommerie aan de slag als legerpredikant

Ds. J. Kommerie (foto) heeft een beroep als krijgsmachtspredikant aanvaard. Dit betekent dat hij voor het geheel van Hersteld Hervormde Kerk werkzaam wordt en niet meer aan een gemeente verbonden zal zijn. De hersteld hervormde gemeente in Andelst-Zetten gaat dus op zoek naar een nieuwe dominee.

Met ingang van 1 november treedt Kommerie in dienst van de Dienst Geestelijke Verzorging van het ministerie van Defensie. Zijn eerste standplaats zal bij de Koninklijke Luchtmacht op de vliegbasis Woensdrecht zijn.

Ds. F. van Binsbergen denkt de komende tijd na over een mogelijk vertrek uit Schoonrewoerd. De hersteld hervormde predikant heeft een beroep uit Rotterdam (Kralingse Veer) ontvangen. Deze gemeente is sinds kort vacant vanwege het vervroegde emeritaat van ds. G. A. van den Brink.

Als het aan de hersteld hervormde gemeente te Poederoijen-Loevestein ligt, vertrekt ds. D. J. Diepenbroek binnenkort uit Hasselt-Rouveen-Zwolle. De Gelderse kerkenraad heeft een beroep uitgebracht op de predikant. De gemeente zoekt een opvolger voor de in 2016 naar Achterberg-Rhenen vertrokken ds. M. van Sligtenhorst.

De generale synode van de Hersteld Hervormde Kerk heeft ds. D. J. Diepenbroek afgelopen vrijdag als nieuwe scriba (secretaris) verkozen. Scriba ds. L. W. Ch. Ruijgrok uit Poortvliet was aftredend en niet herkiesbaar. Hij heeft de synode van 2005 tot 2011 en van 2017 tot 2020 gediend als scriba. Van 2011 tot 2017 was hij preses (voorzitter). 

Foto: HHK Woudenberg

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!