Ds. G. A. van den Brink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juni 2020 door Jeffrey Schipper

HHK-predikant (46) met emeritaat wegens invaliditeit

Vanaf deze maand is ds. G. A. van den Brink (46) met emeritaat vanwege invaliditeit. Aanhoudende gezondheidsklachten maken het voor de hersteld hervormde predikant niet langer mogelijk om zijn werk te doen, zo meldt de Hersteld Hervormde Kerk.

De gezondheidsproblemen zijn het gevolg van een hartstilstand op 3 mei 2018. "Op de fiets was ik op weg naar de studeerkamer die zich in onze kerk bevindt. Ik merkte dat mijn hartslag behoorlijk omhoog ging", vertelde hij eerder tijdens een thema-avond van Geloofstoerusting. "Tweehonderd slagen per minuut op het hoogtepunt. Ik had dat nooit eerder ervaren. Op mijn studeerkamer opende ik mijn laptop uit te zoeken wat het zou kunnen zijn. Aan de hand van wat zoektermen kwam ik al snel uit op boezemfibrilleren. Achteraf bleek het om kamerfibrilleren te gaan. Het verschil is heel groot. Boezemfibrillatie is onschuldig en kamerfibrillatie levensgevaarlijk."

Twee ambulancemedewerkers schoten te hulp en reanimeerden de predikant. “Later heb ik begrepen dat de overgrote meerderheid van de mensen die buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgt, overlijdt. Ik overleefde het wél. Als ik daaraan terugdenk, herken in Gods vaderlijke zorg.  Mijn zoontje (toen 6 jaar, red.) schreef een paar maanden later een kaart aan mij. ‘Fijn, papa, dat u nog leeft en dat u uw verjaardag mag vieren.’ Dat deed heel veel met mij.”

Tijdens de thema-avond van Geloofstoerusting deelde Van den Brink vorig jaar zeven lessen naar aanleiding van die ene dag die zijn leven op z'n kop heeft gezet. Lees: "Als ik die dag was overleden, was het goed geweest."

Van den Brink diende sinds 24 mei 2010 de hersteld hervormde gemeente te Rotterdam Kralingse Veer. De emeritus-predikant behoudt zijn ambtelijke bevoegdheden.

Reacties

Ik moest bij dit verhaal en de achtergrond van deze dominee denken aan wat staat in Hebreeën 6:10 (NBG). Want God is niet onrechtvaardig, dat Hij uw werk zou vergeten en de liefde, die gij voor Zijn naam getoond hebt door de diensten, welke gij de heiligen bewezen hebt en nog bewijst. Ik bid U Gods liefde en bescherming toe dominee.Ron Booij.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.