justin bieber
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

06 april 2020 door Nienke Alblas

Justin Bieber beantwoordt op Instagram in vijf minuten vragen over Jezus

Justin Bieber verkondigt actief het evangelie aan zijn 131 miljoen volgers op Instagram. Sinds de coronacrisis heeft popster verschillende live uitzendingen gedaan waarin hij prediking en aanbidding deelt. Aan voorganger Rich Wilkerson stelde hij de vraag: "Vertel me het evangelie in vijf minuten: Wie is Jezus en wat is het evangelie?"

De voorganger legt vervolgens kort maar krachtig uit wat het evangelie volgens hem is. "Het evangelie is het goede nieuw van Jezus. We zijn allemaal gebroken geboren, met een verlangen naar God, een leegte in onze ziel. Jezus is gekomen om deze leegte op te vullen. We geloven dat Hij Gods Zoon is. Hij kwam naar deze wereld als mens, leefde een perfect leven zonder zonden. Hij is het verzoeningsoffer: Hij betaalde de prijs voor wat wij verkeerd doen. We hoeven niet bang te zijn voor God. Zijn liefde is groter dan welke fout dan ook."

Vervolgens stelt Justin Bieber de vraag of we Gods liefde zouden moeten verdienen. "Er is geen enkele manier waarop wij genade kunnen verdienen", antwoordt Wilkerson. "Je kan niet genoeg goede dingen doen en ook niet teveel slechte dingen. Het gaat erom dat je God vertrouwt en in Hem gelooft." Wanneer Justin Bieber vraagt wat genade is, legt Wilkerson uit dat het de onbegrensde gunst van God is. "Genade is de brug van de mensen naar God."

"Daarom hebben we Jezus nodig", voegt Justin Bieber toe. "Dat is genade. Jezus nam de straf op zich zodat wij niet in schaamte en angst hoeven te leven. God zond zijn perfecte Zoon, die geen zonde heeft gekend zodat we weer bij God kunnen komen." Bij het geluid van de boodschap van de voorganger en de popster zijn beelden te zien van rampen en hoopvolle gebeurtenissen in de wereld.

"Het meest belangrijke is om dankbaar te blijven. Het maakt niet uit wat er gebeurt. Mijn toekomst is veilig, omdat deze in Gods handen ligt. Het is belangrijk om dankbaar te blijven, omdat we hoop hebben voor onze ziel. Ik ben vrijgemaakt van mijn verleden, mijn zonde en schaamte. Ik kan in vrijheid leven. Dit is het goede nieuws voor jou. Dat het niet uitmaakt wat je hebt gedaan. Hoe erg je ook denkt dat je fouten zijn geweest. God is niet bang voor jouw rommel. Hij wil dat je bij Hem komt met open armen om te accepteren wat Hij voor jou heeft gedaan."

De popster sluit af met een uitnodiging. "Als je gelooft dat Jezus voor jou naar de aarde kwam, voor jouw zonden stierf en opstond om jou vrijheid te geven zeg dan simpelweg: "Jezus, ik accepteer wat U voor mij heeft gedaan. Ik geloof dat U God bent en ik vraag U vergeving voor mijn zonde."

Bekijk de volledige boodschap van Justin Bieber en Pastor Rich Wilkerson in de onderstaande video.

Dit bericht bekijken op Instagram

- Shoutout to @lnzy8s for this audio mix. Love it!

Een bericht gedeeld door Rich Wilkerson (@richwilkersonjr) op


Justin Bieber
- Justin Bieber wil met nieuwe gezichtstattoo getuigen van Jezus
- Justin Bieber en verloofde Hailey Baldwin laten zich leiden door Jezus
- Justin Bieber verbaast Londenaars met worshipsong op straat
- Justin Bieber en zijn vrouw laten zich dopen
- Vrouw van Justin Bieber: "God maakt geen fouten"
Meer over Justin Bieber »

Corona
- Hillsong-oprichter roept christenen op tot verzet tegen coronamaatregelen
- Geen aanwezigen bij kerstvieringen Vaticaan
- Wederom journalisten bij kerken: "Verrekijker nodig om iedereen te kunnen zien"
- Johan Derksen: "Waarom wel 600 man in de kerk en geen 10.000 man in De Kuip?"
- Wat vraagt God van ons als kerk in coronatijd?
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen