Ds. J. Belder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. Belder hoopt op vuurwerkverbod: "Ik ben helemaal klaar met deze nationale waanzin"

Ruim 60 procent van de Nederlanders wil een vuurwerkverbod voor particulieren. En dat vindt ds. J. Belder goed nieuws, schrijft de hervormde emerituspredikant in zijn nieuwe column in het Reformatorisch Dagblad.

"Helaas ben ik een dominee die zo nu en dan wel boos wordt. Soms erg boos wordt", maakt Belder duidelijk. "Dat gebeurt als honderden miljoenen aan zorggeld in zakken van hele en halve criminelen verdwijnen. Of als er voor een recordbedrag van meer dan 77 miljoen aan vuurwerk letterlijk de mist in gaat en tot een stikkende smog vol fijnstof verwordt."

Tijdens Oud en Nieuw raakten dit jaar 168 mensen gewond aan één of beide ogen. Het merendeel van de slachtoffers (65 procent) raakte gewond door legaal vuurwerk. Dat is de reden dat het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) pleit voor een algeheel verbod. In totaal vielen er vielen bijna 1300 gewonden, van wie 385 op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis belandden.

"Ik ben helemaal klaar met deze nationale waanzin", sluit Belder zijn column af. "Niet alleen met vuurwerk, maar ook met politiek zonder daadkracht." In de Tweede Kamer is er inmiddels een nipte meerderheid om vuurwerk verder te beperken.

Lees de volledige column van ds. Belder in het Reformatorisch Dagblad.

Lees ook: HHK-predikant schrok van vuurwerk tijdens oudejaarspreek: "Ik verstijfde en raakte van slag".

Reacties

J
Helemaal mee eens, misschien een landelijke petitie houden en er bekendheid aan geven.
L
Helemaal mee eens! En zo er zijn nog wel meer dingen waar ik helemaal klaar mee ben. Gelukkig heeft God alles in Zijn hand.
M
Paar nachten opsluiten dan tot nà de jaarwisseling!
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.