folder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 december 2019 door Patrick Simons

Klachten over prolifefolder afgewezen door Reclame Code Commissie

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft maandag beslist dat de folder die de Week van het Leven huis aan huis is verspreid over abortus niet tegen de richtlijnen is. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Het Platform Zorg voor het Leven verspreidde in de bewuste week door heel Nederland huis aan huis een folder waarin gewaarschuwd werd tegen abortus en waarin ook alternatieven werden geboden. Er ontstond de nodige ophef over de folder. Zo kwamen er enkele tegenacties en bemoeide politiek Den Haag zich er ook mee. Uiteindelijk besloot iemand die de folder ontving om een zaak aan te spannen bij de reclamewaakhond. Deze heeft nu beslist dat de folder niet nodeloos kwetsend is en ook niet in strijd is met de goede smaak en het fatsoen. Ook andere klachten werden ongegrond verklaard. 

Hoewel de raad begrijpt dat niet iedereen het fijn vindt om een dergelijke folder te ontvangen, vinden ze niet dat de folder "naar de huidige algemene maatschappelijke opvattingen de grenzen van het toelaatbare te buiten zijn gegaan". Diederik van Dijk, voorzitter van het bewuste platform, is blij met de uitspraak. "We hebben een eerlijke, zorgvuldige en liefdevolle boodschap verspreid voor betere hulp aan onbedoeld zwangere vrouwen en hun ongeboren kinderen. We zijn blij dat de commissie dat beaamt en ons op alle punten gelijk geeft."

Lees het hele artikel in het Reformatorisch Dagblad. 

Reacties

Het is zeer verheugend dat de Reclame Code Commissie de (brutale) bezwaren tegen de flyer van 'Platform Zorg voor het Leven' die volkomen terecht opkomt voor het ongeboren leven, ongegrond heeft verklaard!
J
Ik ben het geheel eens met de reactie van Diederik van Dijk. De felle reacties op deze folder laten zien dat er een geestelijke strijd gaande is tussen de God van het Leven en tussen satan, die dood en verderf wil. Gods tegenstander maakt volop gebruik van 'huidige algemene maatschappelijke opvattingen'. De Reclame Code Commissie heeft gelukkig juist geoordeeld.
Laten we niet moe worden om voor het leven te staan, alternatieven voor abortus aan te bieden.

Mooie actie.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events