Lilianne ploumen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 oktober 2019 door Geerten van Breugel

PvdA eist debat over 'anti-abortus-folder': "Past in patroon van intimidatie"

Het bericht dat het Platform Zorg voor Leven in november bij elk huishouden een huis-aan-huisfolder verspreidt over het bespreekbaar maken van abortus, valt niet bij iedereen in goede aarde. In een kamerdebat maakte PvdA'er Lilianne Ploumen duidelijk het over de folder te willen hebben in de Tweede Kamer.

"Het past in een patroon waar vrouwen die voor een abortus naar een kliniek gaan, geïntimideerd worden. Waar vrouwen onder valse voorwendselen in een bus worden gelokt om daar te spreken over abortus, wat ze niet wensen. De folder past in dat patroon en daarom zou ik daar graag met de minister over van gedachten willen wisselen. Niet om die folders te verbieden, maar wel om over de betekenis en de consequenties daarvan te spreken", was haar reactie.

Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP, reageerde daar instemmend op. "We steunen de folder ook als SGP, we vinden dat een heel goed idee. Dus ik vind het eigenlijk ook wel een goed idee daar een debat over te hebben, het liefst in de Week van het Leven. Dat kan juist helpen voor de bewustwording." Uiteindelijk bleek er niet genoeg steun voor een debat, maar in november is hier wel een mogelijkheid voor, aangezien de zorgwoordvoerders van de fracties dan bij elkaar komen om over geboortezorg te debatteren.

De fractievoorzitter voor de ChristenUnie, Gert-Jan Segers, reageerde in een tweet:


Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- SGP-Kamerlid fel benaderd door collega D66: "Bemoei je met je eigen baarmoeder"
Meer over Abortus »

Reacties

Als die Ploumen nou gewoon een simpele vrouw was geweest, vooruit, maar een voormalige minister die beweert dat een folderactie intimiderend zou zijn -- dit bewijst dat God haar verlaten heeft en zij niet in staat is tot verstandige uitspraken. God verlaat onze regeringen en dit soort dwaasheden zullen van kwaad tot erger worden, niet alleen in Nederland maar in heel Europa. We hebben er al veel voorbeelden van gezien.
N
God haar verlaten ?

Ik denk eerder andersom.

De domheid regeert.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen