CGK Renswoude
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 december 2019 door Jeffrey Schipper

CGK Renswoude ziet ds. A. J. T. Ruis graag komen

De komende weken denkt ds. A. J. T. Ruis na over een mogelijk vertrek uit Rotterdam. De christelijke gereformeerde predikant heeft een beroep uit Renswoude (foto) ontvangen. In 't Podium zoekt de kerkenraad een nieuwe dominee vanwege het emeritaat van ds. J. M. J. Kieviet.

Lees ook het CIP-interview met ds. Kieviet: "Onderweg naar de kerk zag ik in Rotterdam meer joggers dan kerkgangers".

Ds. W. C. van Slooten gaat Mussel binnenkort verlaten. De christelijke gereformeerde predikant heeft een beroep uit Groningen aanvaard. De Groningers zagen in 2016 ds. N. Vennik (Zwolle) en ds. J. Bosch (Bunde-Meerssen) vertrekken. Eén van de twee vacatures is ingevuld, omdat ds. R. Bikker twee jaar geleden naar het hoge noorden verhuisde.

De christelijke gereformeerde kerk in Veenendaal moet verder zoeken naar een predikant. Ds. D. J. T. Hoogenboom blijft actief in Utrecht-West. De Pniëlkerk in Veenendaal is op zoek naar een nieuwe predikant, nadat ds. D. van der Zwaag vorig jaar verhuisde naar Siegerswoude-De Wilp.

Ds. G. Zomer verlaat de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in Houten. De predikant aanvaardde een beroep uit Vrouwenpolder. In deeltijd gaat Zomer daar voor twee jaar aan de slag. De gemeente is sinds dit jaar vacant vanwege het emeritaat van ds. B. Schaaij.

Error: could not load events

Ook de gereformeerd-vrijgemaakten in Hooghalen verwelkomen een nieuwe dominee. Ds. Tj. van Dijk gaat daar in deeltijd (40%) aan de slag en blijft daarnaast actief in zijn huidige gemeente in Smilde. De Nederlands gereformeerde kerk in Eindhoven heeft een beroep uitgebracht op ds. J. T. Blanken, die in Eindhoven al als hulppredikant werkzaam is.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.