Jesus is King

Nieuws

18 september 2019 door Patrick Goede

"Wedergeboren christen" Kanye West bevestigt: "Nieuwe album 'Jesus is King' komt 27 september uit"

Tijdens zijn eigen Sunday Service heeft rapper Kanye West bekend gemaakt dat zijn nieuwe album 'Jesus is King' 27 september uitkomt. De die-hard fans zullen het mogelijk pas geloven als ze echt naar het album kunnen luisteren want vorig jaar rond deze tijd kondigde Kanye aan dat zijn album Yandhi uit zou komen. Dat werd een keer uitgesteld, en nog een keer... en nu heet dat nieuwe album dus 'Jesus is King'.

Het vorige album van West, The Life of Pablo, had eerst een christelijke (werk)titel maar deze werd uiteindelijk nog veranderd. Hopelijk is het dan deze keer andersom! Kanye West is één van de meest invloedrijke rappers die deze planeet rijk is. Hij is getrouwd met Kim Kardashian, die met haar 148 miljoen volgers op Instagram zelfs Justin Bieber het nakijken geeft. Ook zij heeft zich de afgelopen weken meermaals uitgesproken over de opvallende transformatie van Kanye West tot een "wedergeboren christen".

"Hij is de zondag services begonnen om zichzelf te helen. Hij heeft een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt. Hij is nu een wedergeboren christen en gered door Christus", vertelt Kim aan de kijkers van The View. "Mensen vragen wat zijn dit voor diensten? Het is een christelijke dienst met muziek en er wordt over Jezus en God gesproken. Soms is er een predikant van de plaatselijke kerk aanwezig die spreekt. Maar het is grotendeels muzikaal. Het is voor God bedoelt. Kanye wil deze diensten en zijn reis nu met iedereen delen."

Opmerkelijke ontwikkelingen zijn het zeker. De rapper gebruikte in zijn vorige albums vaak teksten met zeer expliciet taalgebruik en liet onder andere weten een pact met de duivel gesloten te hebben. Zo is bijvoorbeeld de tekst "Ik verkocht mijn ziel aan de duivel! Het was een slechte deal, het kwam tenminste met wat speeltjes, zoals een happy meal" van hem. Al gaat het in dat nummer vooral om zijn eenzaamheid en de leegte die hij ervaart als gevolg van zijn roem. 

Verwacht wordt dat het nieuwe album van Kanye West alle records gaat breken. Hoe mooi zou het zijn als daarop een christelijke boodschap te horen is. Ook acteur Brad Pitt was laatst al van de partij bij één van de Sunday Services die West leidde. Beroemdheden als Pitt, Kanye West, Kim Kardashian en Justin Bieber staan naast alle aandacht die ze krijgen in de media gelukkig ook in de belangstelling van onze God. Juist zij kampen soms met vragen, depressie, twijfel en leegte. Laten we bidden dat God het werk dat Hij in hen doet zal voltooien. Jesus is King.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!