Jesse Klaver

Nieuws

11 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Christenen voor Israël roept na boycot-motie op tot protest bij landelijk bureau GroenLinks

Christenen voor Israël (CvI) organiseert dinsdag 12 maart om 08:00 uur een manifestatie bij het landelijk bureau van GroenLinks. Zo wil de stichting haar stem laten horen tegen de boycot-motie die de partij onlangs heeft aangenomen op haar partijcongres. 'We roepen u op om hierbij aanwezig te zijn, als vrienden van Israël en het Joodse volk,' laat CvI weten.

De motie noemt BDS onder andere een 'geweldloze politieke actie.' Dat in de praktijk BDS regelmatig gepaard gaat met uitingen van antisemitisme en zelfs verweven is met terroristische organisaties, wordt door het GroenLinks-congres voor het gemak genegeerd, maakte het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) duidelijk. In het kader van de visie van het congres dat BDS geweldloos zou zijn, worden de EU-parlementariërs van de partij opgeroepen om zich in te zetten tegen verboden op BDS.

CvI voegt toe dat 'het publieke debat wordt vergiftigd door deze eenzijdige anti-Israëlbeweging. De oprichters van de beweging ontkennen openlijk het bestaansrecht van de Joodse staat Israël. Waar BDS actief is, nemen anti-Joodse incidenten toe, en diverse prominente BDS-supporters zijn gelieerd aan terroristische organisaties.' Via deze link kun je meer lezen over de achtergrond van de BDS-beweging.

CvI heeft een oproep aan de partij van fractievoorzitter Jesse Klaver (foto). 'GroenLinks: trek ondubbelzinnig de anti-Israël motie in en bied je excuses aan aan Israël en de Joodse gemeenschap. Kies je vrienden zorgvuldiger en stop met het steunen van een beweging die Israël van de kaart wil vegen. Laat je niet in met mensen die anti-Joodse uitspraken doen of die werken voor terroristische organisaties. Aan de zure vruchten herken je de boom.'

EPAL, een aan Hamas gelieerd medianetwerk, publiceerde onlangs een video waarin GroenLinks wordt geprezen voor de 'steun voor BDS'. Vorige week liet GroenLinks weten dat de partij niet voor een boycot van Israël is. 'GroenLinks hecht groot belang aan het naleven van het internationaal recht en aan respect voor mensenrechten.'

Klik hier voor meer informatie over de protestactie van Christenen voor Israël.

Reacties

Lijkt mij dat politieke partijen, met CDA,CU en SGP voorop uitsluiten om in een mogelijk kabinet met GL zitting te nemen , zolang deze partij achter de BDS blijft staan, én Hamas daardoor laat weten erg "verguld" te zijn met deze steun.
REAGEER
Christenen “voor Israël” roepen op tot een protest in de politiek. Ik hoop en bid dat er nog veel christenen zullen worden “opgewekt” (vrij naar Haggaï 1:14) om getrouw te zijn aan de opdracht van Jezus: “maar u zult de kracht van de Heilige Geest ontvangen, Die over u komen zal; en u zult Mijn getuigen zijn, zowel in Jeruzalem als in heel Judea en Samaria en tot aan het uiterste van de aarde” (Hand.1:8). Dat had, heeft, en zal tot het eind toe prioriteit hebben: “broeders, die het getuigenis van Jezus hebben” (Openb.19:10).
REAGEER
P
Is de politiek zich er van bewust wat er gebeurt rond om Israël en daar binnen laat staan leden van linkse partijen waar overgrote deel seculier is en niet eens weten wie Hamas en Abbas zijn hoe zij omgaan met mensenrechten. Het respect dat ik heb voor linkse partijen wordt hier teniet gedaan als alle neuzen gelijk gericht staat met die van de wereld. Bezint voor je begint met politieke opvattingen waar jullie de klok heb gehoord en niet te weten waar de klepel hangt.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher