Jesse Klaver

Nieuws

18 februari 2019 door Opiniez.com | CIDI

GroenLinks schaart zich met omstreden motie achter antisemitische BDS-beweging

'De BDS-beweging (Boycot, Divestment, Sanctions) is een geoorloofd middel om de Palestijnen te helpen in hun strijd voor rechtvaardigheid.' Deze motie werd afgelopen weekend aangenomen op het partijcongres van GroenLinks.

De motie noemt BDS onder andere een 'geweldloze politieke actie.' Dat in de praktijk BDS regelmatig gepaard gaat met uitingen van antisemitisme en zelfs verweven is met terroristische organisaties, wordt door het GroenLinks-congres voor het gemak genegeerd, maakt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) duidelijk. In het kader van de visie van het congres dat BDS geweldloos zou zijn, worden de EU-parlementariërs van de partij opgeroepen om zich in te zetten tegen verboden op BDS.

Op de opiniewebsite Opiniez.com wordt meer uitleg gegeven over de achtergrond van de BDS-beweging. "Wereldwijd opererende BDS-activisten gaan er van uit dat Israël geen bestaansrecht heeft en als Joodse staat moet verdwijnen. De 'bezetting' moet worden beëindigd, het land volledig gedemilitariseerd en 5,5 miljoen door de VN-organisatie UNRWA erkende Palestijnse vluchtelingen moeten zich vrij op het grondgebied van Israël kunnen vestigen."

GroenLinks is nu officieel de enige partij in Nederland die zich achter deze doelstellingen schaart. Volgens het CIDI vergeet GroenLinks dat de Palestijnse economie in grote mate afhankelijk is van de Israëlische. Een boycot van de Joodse staat houdt dan ook de facto een boycot van de Palestijnse economie in. Daarnaast zijn tienduizenden Palestijnen werkzaam in Israël en Israëlische nederzettingen.

"Verdrietig nieuws dat de partij die wil opkomen voor Gods schepping, tegelijk Gods volk Israël in feite van de aardbodem wil wegvagen met hulp van een beweging die in diverse landen verboden is," zegt voorganger Gert de Ruiter via Facebook. "Kan je als christen zo'n partij nog wel steunen met je stem? Iets wat ik van wel meerdere partijen vind, wanneer je hun programma's leest. Des te belangrijker om voor onze overheid te bidden. Heer open hun ogen voor de pracht van uw schepping, open hun hart voor uw liefde en open hun verstand voor uw wijsheid."

Reacties

A
Boycotten die partij,evenals die proPalestijnse beweging die demonstreert in Amsterdam Zie artikel NIW vorige week.Niemand spreekt over de machtspositie van de terreurbeweging Hamas.Niet in slaap valken en naief zijn Nederland
D
Hamas is destijds door Israël zelf opgericht om de PLO de wind uit de zeilen te nemen.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher