Donald Duck

Nieuws

04 maart 2019 door Patrick Simons

Door homoseksualiteit geobsedeerde christenen zijn hypocriet

De storm rond de veelbesproken Nashvilleverklaring was nog maar net gaan liggen of de volgende rel kondigde zich al aan. Dit keer vonden veel christenen het vreselijk dat er in de Donald Duck homostellen komen. De christelijke burgerbeweging CitizenGO startte zelfs een petitie ‘’tegen het LHBT-gedram in de Donald Duck’’. Het getuigt van weinig naastenliefde maar vooral van een enorme hypocrisie onder christenen.

Sowieso snap ik al niet waar de obsessie richting homoseksualiteit vandaan komt bij veel christenen. Het lijkt wel alsof het voor hen hét beeld is van een seculiere samenleving. Alsof homoseksualiteit het kernonderwerp van de Bijbel is waar op iedere pagina hardgrondig tegen gewaarschuwd wordt.

Eerst was er de Nashvilleverklaring waarin een grote groep ‘bekende’ christenen zonder enige vorm van empathie zich meende te moeten uitspreken tegen LHBT’ers. De enorme storm die ontstond zorgde er vooral voor dat christenen, de Bijbel en God zelf weer eens in een negatief daglicht kwamen te staan. De kern van de boodschap van Jezus verdween voor de zoveelste keer volledig naar de achtergrond.

En er is niets, helemaal niets van geleerd blijkt nu door deze petitie. De grootste drammer is namelijk CitizenGO zelf met deze ongelooflijk hypocriete petitie. Waarom? Pak de tien geboden eens die God in de Bijbel heeft gegeven als belangrijke leidraad. Leg die geboden naast je en lees een paar Donald Ducks. Je zult zien dat tal van die geboden in de Donald Duck worden overtreden. Het vrolijkste weekblad van Nederland staat vol met ruzies, jaloezie, haat, gierigheid, egoïsme, stelen, liegen en magie. Stuk voor stuk onderwerpen die in de Bijbel veel vaker ter sprake komen dan homoseksualiteit en waar iedere keer weer tegen gewaarschuwd wordt.

Al jarenlang aan een stuk zijn dat dingen die regelmatig terug komen in de Donald Duck. En al jarenlang aan een stuk zwijgt CitizenGO, zwijgen de christenen die nu over elkaar heen struikelen om homostellen in het weekblad te veroordelen en zwijgen de christelijke media. En dát is nu precies hoe hypocriet christelijk Nederland is. De Donald Duck is geen christelijk weekblad. Deal ermee of zeg je abonnement op, zo simpel is het. Maar lees niet over tal van zaken die tegen de Bijbel ingaan heen om vervolgens te steigeren als er een homostel in de Donald Duck komt.

Stop met je obsessieve gedram over homoseksualiteit en ga eens terug naar de basis. Doe wat Jezus deed: heb lief, help, zorg, wees een schouder en een luisterend oor. En pak anders de eerste steen maar...

Lees ook: CitizenGO: "Stop LHBT-gedram in Donald Duck!"

Patrick Simons is actief als tekstschrijver. Klik hier om zijn Twitterpagina te bekijken.

Reacties

Meneer Patrick 'verheugt zich al op de boze reacties', zegt hij op zijn Twitter. Dat verklaart veel over dit artikel van deze puberjongen.

Je kunt beter een beetje je ogen open houden. Jaloezie, gierigheid of haat wordt door bijna niemand als iets 'positiefs' gezien. Het feit dat ze dat bij homoseksualiteit wél doen, is juist het probleem. We moeten liefdevol blijven opstaan tegen wetteloosheid en normvervaging.
S
Juist! De gierigheid van Dagobert Duck wordt (op een komische manier) als iets negatiefs gebracht. De verwaandheid van Guus Geluk ook.

Ik hoop dat seculieren (los van het homothema) ook nadenken over wat te doen als gierigheid en verwaandheid als iets positiefs wordt gebracht in de Donald Duck.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher