Dolf van de Vegte

Mooi

04 februari 2019 door Jeffrey Schipper

Tien inspirerende uitspraken van de onlangs overleden Dolf van de Vegte

Afgelopen vrijdag overleed Family7-oprichter Dolf van de Vegte (66) na een ernstig ziekbed. Begin 2018 bleek uit darmonderzoek dat er een kwaadaardige tumor in de darmen zit. Ook werden er uitzaaiingen gevonden in lever en rugwervel. CIP.nl heeft Dolf verschillende keren geïnterviewd. Aan de hand van uitspraken in diverse media zetten we een aantal inspirerende uitspraken op een rijtje.

Uitspraken voordat Dolf ziek werd:

  • "Ik had al een appartement gekocht en ik zou weggaan. Maar mijn vrouw wilde ook niet scheiden. Zij is zo ongelofelijk trouw geweest. Zij bad al die tijd voor mijn bekering. Ik heb er drie dagen mee geworsteld en toen een besluit genomen: 'God, ik zal U van nu af aan gehoorzaam zijn.' God is ook zo trouw, zelfs waar ik zwak ben. Ik heb er heel intens over gebeden en ik merkte dat alles veranderde. Ik heb mijn vrouw om vergeving gevraagd. Zij was bereid een nieuwe weg met me te gaan. Noem haar maar gerust een kanjer onder de vrouwen. Zij wilde de onderste weg gaan… voor mij!" - CIP.nl.
  • "Ik bezocht daar het werk van Jeugd met een Opdracht. Zij vroegen mij te helpen in hun werk, tijdens de Olympische Spelen. Ik sprak daarover met mijn baas. Die zei: 'Je hart ligt daar. Wie A zegt moet ook B zeggen.' Hij gaf mij eigenlijk een duwtje in de rug om fulltime in het evangeliewerk te gaan. Ik mocht nog anderhalf jaar op de loonlijst blijven. Ik zag dit als Gods werk. Mijn hart lag bij de muziekzending… dáár lag inderdaad mijn hart" - CIP.nl.
  • Vroeger geloofde ik in God, omdat ik ermee was opgegroeid en de Bijbelverhalen kende van de zondagsschool. Ik heb moeten ontdekken dat geloven met het hart heel anders is dan met het verstand. Geloven met je hart betekent een totale overgave, een wedergeboorte. Als Paulus de Here Jezus ontmoet, gaan zijn oren en ogen werkelijk open en worden zijn hart en denken veranderd. Het Woord gaat leven" - Nederlands Dagblad.
  • "We (Family7, red.) presenteerden ons als een ‘evangelische familiezender’, zonder geweld en seks. Dat landde daar goed. Maar opnieuw stopten de opdrachten voor de EO. Het werd me duidelijk dat ik geen twee heren kon dienen. Via de pinksterconferentie van Opwekking hebben we heel veel handtekeningen verzameld en we kregen toegang tot de kabel. (...) Langzaam mogen we een plaats innemen met een tv-zender die invloed heeft in dit land. De muren die zijn afgebroken mogen weer worden opgebouwd. Armoede, eenzaamheid, geestelijke nood, er is een grote oogst… en de velden zijn wit om te oogsten" - CIP.nl.
  • "Geluk komt van binnenuit en heeft alles te maken met je bestemming, niet zozeer met hoe je je voelt. In Johannes 7:38 staat dat levend water zal stromen uit het hart van wie gelooft, en in Galaten 5 lees je over de vruchten van de Geest: liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Al die ingrediënten zorgen voor geluk, ongeacht de omstandigheden" - Nederlands Dagblad.

Uitspraken nadat Dolf ziek werd:

  • Over hopen op een wonder: “Ik heb prachtige verhalen gehoord van mensen die langer ziek waren dan ik, die allemaal beweren genezen te zijn en dat ook nog steeds zijn. Ik heb geluisterd naar verhalen over wonderen die nog maar net gebeurd zijn. Het is bemoedigend om te zien dat Jezus nog Dezelfde is als Hij was” - CIP.nl.
  • “In Nederland is de duisternis druk bezig om alle kaarsjes van het Evangelie uit te blazen. Daarom ben ik blij dat er nog een Family7 is om de kaarsjes te laten branden. Evenals een Groot Nieuws Radio en andere christelijke media. Dat heeft dit land nodig. De afgelopen 12 jaar zijn we goed doorgekomen met Family7. Dan komt er een keer zo’n aanval. In dit geval ben ik zelf het haasje” - CIP.nl.
  • "Al ga je door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad, schrijft David in Psalm 23. Dat is mijn hoop. Dus, waarom zou ik mij druk maken? De ziekte heeft Hij al lang overwonnen”, zegt hij, verwijzend naar Jezus. “Jezus heeft aan het kruis betaald voor onze zonden en onze ziekten aan het kruis op zich genomen. We hebben al genezing ontvangen en mogen Hem daar ook aan herinneren. Dat is ons doel. Hij vergist zich niet” - CIP.nl.
  • “God gaat afmaken wat Zijn hand begon. Toen de medische boodschap steeds ernstiger werd, bad ik: ‘Heer, U bent erbij. U hebt zo veel wonderen gedaan in ons leven, dit kunt U ook.’ Vannacht las ik Jesaja 53, waar staat dat we door Zijn striemen genezing hebben ontvangen. Dat is een vast gegeven, waarop iemand die er niet van afweet geen aanspraak maakt. Maar onze ziekte is op het kruis gedragen” - EO.
  • "We hopen allemaal op het beste. Maar wat is dat? Of het is genezing, zodat we hem nog een poosje bij ons mogen hebben, of de Heer haalt hem thuis. In beide gevallen is het goed." Hij haalt steun uit Psalm 57. "Als de pijn ’s nachts hevig is, strijd ik met deze psalm in het gebed. ‘U heeft beloofd dat ik bij U mag schuilen, maar laat dit onheil snel voorbijgaan’" - EO.

Reacties

H
Bedankt Dolf voor alle mooie interviews. De vader voor zijn personeel. De directeur van een omroep, die we nodig hebben in ons koude kikkerlandje. Je was een kei, met de mooie uitzendingen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify