dolf van der vegte

God

01 februari 2019 door Rik Bokelman

Directeur Family7 Dolf van de Vegte overleden: "We zullen hem missen"

Dolf van de Vegte, directeur van christelijke tv-zender Family7 is in de nacht van 1 februari overleden. In het voorjaar van 2018 werd bij hem uitgezaaide darmkanker en in een later stadium alvleesklierkanker geconstateerd. De afgelopen tijd heeft hij enorm tegen deze ziekte gestreden, maar vannacht is hij in bijzijn van zijn gezin overleden.

Family 7 laat in een verklaring weten: "Toen we als collega’s vanochtend bij elkaar waren om hem te gedenken en samen te bidden, kwam de lijfspreuk van Dolf naar voren. De afgelopen tijd heeft hij die veelvuldig uitgesproken en ook vandaag zou hij hebben gezegd: ‘God is goed’."

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

"Tijdens zijn ziekte heeft Dolf altijd een rotsvast vertrouwen op God gehad en nooit de waaromvraag gesteld of geklaagd over zijn gezondheid. Altijd bleef hij vasthouden aan zijn geloof en aan de wetenschap dat God uiteindelijk beslist en het in Zijn hand heeft: ‘Ik haal mijn steun uit onder andere Psalm 23: 'Al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad.' Dat is mijn hoop, dus waarom zou ik me druk maken?’ zei Dolf onlangs in een interview."

Dolf heeft al die jaren vol passie en vol geloof Family7 opgezet en geleid. Vooral de reizen naar Israël, het land waar hij zo van hield, en de programma’s die daar gemaakt werden, hadden zijn hart. Family7 heeft het als bedrijf niet altijd gemakkelijk gehad, maar Dolf wist zich geroepen door God. Boven alles stond zijn grootste droom om heel Nederland met het evangelie te bereiken. Dat werd zijn levenswerk en was zichtbaar in elke keuze. Zelfs in de laatste dagen van zijn leven was hij nog bezig met het regelen van praktische zaken voor het bedrijf.

Dolf van de Vegte werd geboren in een christelijk gezin en was lange tijd als buitenproducent actief bij de Evangelische Omroep (EO). Omdat hij vreesde dat het christelijk geluid op de Nederlandse televisie steeds minder ruimte zou krijgen startte hij Family7. Dat heeft hij door de jaren uitgebouwd tot een volwaardig christelijke zender die met relatieve kleine budgetten heel veel mensen bereikt.

Lange tijd heeft Dolf gehoopt en gebeden om een wonder. Ook bezocht hij vele genezingsdiensten. In gesprek met CIP.nl zei hij daarover: “Ik heb prachtige verhalen gehoord van mensen die langer ziek waren dan ik, die allemaal beweren genezen te zijn en dat ook nog steeds zijn. Ik heb geluisterd naar verhalen over wonderen die nog maar net gebeurd zijn. Het is bemoedigend om te zien dat Jezus nog Dezelfde is als Hij was.”

Hij voegde daar destijds aan toe: "Wat de artsen zeggen, is één ding. De Heer heeft me nog niet laten weten dat het mijn tijd is om te stoppen.” 

De oorzaak van de ziekte was destijds volgens hem geestelijk, niet lichamelijk. “Het is een satanische aanval, net nu we met Family7 aan de vooravond staan van uitbreiding”, zo zei hij.

“In Nederland is de duisternis druk bezig om alle kaarsjes van het Evangelie uit te blazen. Daarom ben ik blij dat er nog een Family7 is om de kaarsjes te laten branden. Evenals een Groot Nieuws Radio en andere christelijke media. Dat heeft dit land nodig. De afgelopen 12 jaar zijn we goed doorgekomen met Family7. Dan komt er een keer zo’n aanval. In dit geval ben ik zelf het haasje.”

Dolf van der Vegte zal door veel mensen gemist worden. In een verklaring meldt de zender: "Hij zal gemist worden door ons team. De komende periode nemen we als collega’s de tijd om het leven van Dolf te gedenken en er voor de familie te zijn, die ook zo nauw betrokken is bij het werk van Family7."

De programmering van de zender blijft vooralsnog grotendeels ongewijzigd. Op de website en onze social media-kanalen worden eventuele veranderingen vermeld.

Wilt u uw steun betuigen aan de familie, dan kan dat via het condoleanceregister op onze website of door een kaartje te sturen naar het Family7-adres: Postbus 957, 7301 BE in Apeldoorn.

Lees hier het hele interview dat CIP.nl met Dolf had over zijn ziekte.

Reacties

T
Dankje wel Dolf voor alles wat je gedaan hebt, als dienaar van de Here Jezus!
REAGEER
F
Bedankt beste Dolf voor het christelijke werk wat je hebt opgezet en heel nuttig is, zowel voor christenen als niet-christenen! Goed gedaan hoor.

REAGEER
Dankjewel voor al je goede werk.
REAGEER
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify