Nieuws

13 december 2018 door Jeffrey Schipper

PvdA wil acceptatieplicht op scholen - zo reageren christenpolitici

Als het aan de PvdA ligt, krijgen leerlingen een leerrecht en scholen een acceptatieplicht. Dit plan valt, zoals verwacht, slecht bij politici van christelijke partijen.

SGP-Kamerlid Roelof Bisschop vindt dat PvdA-leider Lodewijk Asscher moet worden uitgeroepen tot Dierenbeschermer van het Jaar "omdat hij ‘n wel héél oude koe uit sloot heeft gehaald." Hij vindt zijn voorstel niet alleen een heel oude koe, maar ook nog eens gebaseerd op nepfeiten. "Asscher wekt de suggestie dat bijzonder onderwijs bijdraagt aan segregatie, alsof bijzondere scholen geen probleemleerlingen opnemen en alsof ze probleemleerlingen afschuiven naar het openbaar onderwijs," zegt hij in het AD.

Ook ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins mertk via Twitter op dat een oud lijk uit de kast is gehaald, wijzend op het aannamebeleid van scholen. "Ouders en kinderen hebben alle vrijheid om te kiezen. Maar PvdA wil de maatschappij reguleren tot op de millimeter. Onderwijsvrijheid is van mensen, niet van de staat." "De PvdA heeft een nobel doel, maar kiest met inperking van die vrijheid een heel slecht middel," voegt fractievoorzitter Gert-Jan Segers toe.

CDA-Kamerlid Michel Rog voegt toe dat ook de meerderheid van de allochtone ouders een bijzondere school kiest. "Asscher creëert een draak om die vervolgens te bestrijden." In het Radio 1-programma Dit is de Dag gingen Peter Kwint (SP) en Eppo Bruins (ChristenUnie) in debat over de acceptatieplicht in het onderwijs. Klik hier om het gesprek terug te luisteren.

Lees ook: PvdA wil vrijheid bijzonder onderwijs inperken en Vereniging voor christelijk onderwijs ziet niets in PvdA-voorstel bijzonder onderwijs.

Reacties

J
Ach die Lodewijk, de 'redder' van de PvdA. Misschien mag zijn nobele doel (nog meer) stemmen kosten.
REAGEER
Volgens Gert Jan Segers zou de PvdA een nobel doel hebben maar een slecht middel kiezen. Dat is niet waar: ze hebben een slecht doel, ze zijn er op uit om onderdrukking, wanorde en chaos te creëren waarin de mensen geen keuzes hebben of diensten kunnen aanbieden aan groepen die zij willen bedienen en waarin eigen verantwoordelijkheid geen rol mag krijgen.
T
Sluit mij aan bij uw reactie, Kees.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify