Nieuws

12 december 2018 door Verus

Vereniging voor christelijk onderwijs ziet niets in PvdA-voorstel bijzonder onderwijs

“Een grondwetswijziging om scholen te dwingen tot acceptatieplicht, zoals de PvdA voorstelt, gaat veel te ver voor een uitvoeringsprobleem dat in de praktijk amper bestaat. Je gaat toch ook niet met een mitrailleur een mug doodschieten? Scholen laten leerlingen met achterstanden toe en leveren maatwerk om die achterstanden in te halen, daar hoef je artikel 23 niet voor te wijzigen”, zegt Cor Clarijs, voorzitter van Verus.

Clarijs: “Scholen weigeren nooit ‘zomaar’ leerlingen vanwege achterstanden, zoals Asscher beweert. Die suggestie getuigt van dedain en laat zien dat hij niet begrijpt hoe onderwijsmensen in elkaar zitten. Op dit moment zie je eerder een tendens, met name in de grote steden, dat ouders privéscholen willen beginnen of dat scholen met een bijzondere pedagogisch-didactische aanpak een hoge ouderbijdrage vragen. Het is dan kansrijker om het wetsvoorstel te steunen waarin staat dat de ouderbijdrage die scholen vragen geen belemmering mag zijn bij de schoolkeuze.”

Hij reageert op het feit dat PvdA-leider Lodewijk Asscher wil dat bijzondere scholen in het vervolg geen leerlingen meer mogen weigeren. In Nederland mogen we volgens Verus trots en zuinig zijn op artikel 23 en dat ouders een school kunnen stichten die past bij hun principes en levensovertuiging. "Dat zorgt voor een hoge betrokkenheid van ouders en het onderwijs behoort tot de top van de wereld. Momenteel ligt er juist een wetsvoorstel om meer ruimte te geven om nieuwe scholen te stichten. Daarmee behouden we een prachtig palet van onderwijsvormen en voorkomen we staatsonderwijs."

Verus is de vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs in Nederland. Ruim 4000 scholen in alle onderwijssectoren zijn aangesloten.

Lees ook: PvdA wil vrijheid bijzonder onderwijs inperken.

Reacties

De PvdA is, zoals gebruikelijk bij sjw's, druk met het oplossen van een niet-bestaand probleem. Goed dat deze vereniging erop wijst dat er geen probleem is waar nieuwe wetten voor zouden moeten worden gemaakt.
REAGEER
J
We zitten toch in de Kamer om problemen op te lossen? Als we er dan geen een hebben, dan maken we ze gewoon.

Er komt nog eens een tijd dat het bijzonder onderwijs losgekoppeld moet van het betuttelende overheidsbeleid en moeten we de regering dwingen de kosten die ervoor gemaakt moeten worden aftrekbaar maakt voor de belasting.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify