Lodewijk Asscher
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 december 2018 door Jeffrey Schipper

PvdA wil vrijheid bijzonder onderwijs inperken

PvdA-leider Lodewijk Asscher wil dat bijzondere scholen in het vervolg geen leerlingen meer mogen weigeren. Dit melden diverse media naar aanleiding van zijn initiatiefwet om de vrijheid van onderwijs, verankerd in de grondwet, aan te passen.

Op basis van artikel 23 van de Grondwet kunnen scholen leerlingen weigeren die niet bij de identiteit van de school passen. "Het gevolg is dat de ene school iedereen aanneemt, en de andere school selecteert en dat is niet eerlijk," vindt Asscher. "Daarom wil ik artikel 23 wijzigen." Als het aan Asscher ligt, krijgen leerlingen een leerrecht en scholen een acceptatieplicht.

Daarnaast wil Asscher in de Grondwet opnemen dat onderwijs niet alleen een recht is maar ook voor leerplichtige kinderen kosteloos moet zijn. De partijleider hoopt dat ook de christelijke partijen serieus naar zijn voorstel gaan kijken.

Reacties

De PvdA doet weer een dwaas voorstel: chaos zaaien door keuzemogelijkheden te belemmeren. Ze maken er waarschijnlijk een onmogelijk voorstel van (grondwetswijziging ipv normale wet) alleen maar om zichzelf op de borst te kunnen kloppen.
S
Toch typisch dat er oplossingen worden bedacht voor problemen die er niet zijn, niet groot genoeg in elk geval voor maandenlange media-aandacht.PvdA heeft trouwens een lange traditie in onderwijsvernieuwingen waar, of leerkrachten, of ouders&kinderen (of allemaal) niet op zaten te wachten.
T
Onderwijsvernielingen zult U bedoelen. Daar heeft de PvdA graag aan meegewerkt.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.