winkelier

Nieuws

14 november 2018 door SGP

Winkelier mag niet meer worden verplicht om op zondag open te zijn

Winkeliers kunnen voortaan niet meer verplicht worden om op zondag open te zijn. Dat besliste de Tweede Kamer dinsdag bij de stemming over een motie van SGP en D66.

SGP en D66 kregen de steun van PVV, CDA, GroenLinks, SP, PvdA, CU, PvdD, DENK en FVD. Bij nieuwe contracten en bij de verlenging van bestaande contracten mag niet worden afgedwongen dat een winkelier op zondag zijn winkel moet openstellen.

SGP-Kamerlid Chris Stoffer is blij met de grote steun voor de motie. "Het mag in Nederland niet zo zijn dat je gedwongen wordt om op zondag te werken en dat je hoge boetes kunt krijgen als je dat weigert. Daarom is het goed dat bijna de hele Tweede Kamer de motie heeft ondersteund."

Begin dit jaar werd bekend dat een fietsenmaker 22.000 euro boete moet betalen, omdat hij weigerde om op koopzondagen open te gaan. Op het pand waar een fietsenzaak in het Gronings winkelcentrum Paddepoel zit is beslag gelegd door de Vereniging van Eigenaren (VvE).

Klik hier om de volledige motie te bekijken.

Reacties

Dit is zeer hoopgevend, ik hoop dat de regering de motie voortvarend oppakt en zulke wurgcontracten onwettig maakt.
REAGEER
A
Ik hoop dat de VVE de eigenaar van de fietsenwinkel in Groningen zijn zaak terugkrijgt en de boete ongedaan wordt gemaakt.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?