Protest Asia Bibi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 november 2018 door ANP

Man van Asia Bibi vraagt Groot-Brittannië om asiel

De man van Asia Bibi, die door het hooggerechtshof in Pakistan is vrijgesproken van godslastering, hoopt dat het Verenigd Koninkrijk hem en zijn vrouw asiel verleent. Ook vraagt hij om de hulp van Canada en de Verenigde Staten, meldt de Britse omroep BBC volgens het ANP.

Volgens Ashiq Masih moeten hij en Bibi voor hun leven vrezen in Pakistan nadat radicale moslims een akkoord hebben gesloten met de regering. Die waren de afgelopen dagen de straat opgegaan uit protest tegen Bibi's vrijlating. De radicale partij Tehreek-e-Labaik (TLP) heeft nu afgesproken dat de regering onder meer probeert te voorkomen dat Bibi het land verlaat.

"De huidige situatie is erg gevaarlijk voor ons. We hebben geen beveiliging en verbergen ons hier en daar, en veranderen regelmatig onze locatie", aldus Masih. De advocaat van Bibi verliet zaterdag het land, ook uit angst om gedood te worden.

Op 19 juni 2009 werd Asia Bibi gearresteerd, na een woordenwisseling met enkele moslima’s over een beker water. Volgens de vrouwen zou ze hierbij de islamitische profeet Mohammed hebben beledigd. Ze werd aangeklaagd, gearresteerd, door de rechter schuldig bevonden aan godslastering (blasfemie) en ter dood veroordeeld. Het hooggerechtshof in Islamabad vernietigde vorige week het doodvonnis van Asia Bibi.

Radicale moslims leggen zich niet bij het besluit neer. Klik hier om op de hoogte te blijven van de situatie rondom Asia Bibi.


Asia Bibi
- Waarom het niet verstandig is om Asia Bibi naar Nederland te halen
- Open Doors verspreidt noodoproep tot gebed voor Asia Bibi
- Asia Bibi neemt het op voor Pakistan en blasfemiewet: "Mes in de rug"
- Pakistaanse premier: Asia Bibi is veilig
- Asia Bibi herenigd met familie in Canada!
Meer over Asia Bibi »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen