Imran Khan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 november 2018 door ANP

Pakistaanse premier: Asia Bibi is veilig

Asia Bibi en haar familie zijn gezond en veilig. Die verzekering heeft de Pakistaanse premier Imran Khan gegeven in een telefoongesprek met Europees Parlementsvoorzitter Antonio Tajani, meldt het ANP.

"We waren het volledig eens over de noodzaak alle religies te respecteren, waar ook ter wereld," voegt de Italiaan daaraan toe. Het parlement zou deze week in Straatsburg over de kwestie debatteren met EU-buitenlandchef Federica Mogherini, maar dat is vanwege de precaire situatie uitgesteld.

De katholieke Asia Bibi werd onlangs door het Pakistaanse Hooggerechtshof vrijgesproken van godslastering. Eerder kreeg ze daarvoor de doodstraf. In Pakistan wordt dagelijks betoogd door mensen die de dood van de rechter en Bibi eisen. Bibi's advocaat is gevlucht en verblijft in Nederland.

Aan het adres van Nederlandse diplomaten in Pakistan zijn doodsbedreigingen geuit. Den Haag heeft om veiligheidsredenen "een groot aantal" personeelsleden van de ambassade in Islamabad teruggehaald.


Asia Bibi
- Waarom het niet verstandig is om Asia Bibi naar Nederland te halen
- Open Doors verspreidt noodoproep tot gebed voor Asia Bibi
- Asia Bibi neemt het op voor Pakistan en blasfemiewet: "Mes in de rug"
- Asia Bibi herenigd met familie in Canada!
- Verwarring alom: Asia Bibi is nog altijd in Pakistan
Meer over Asia Bibi »

Reacties

Ik weet dat het overgrote deel van de Islamieten een gerust leven willen leiden: een goede baan, een gezin, vrijheid van godsdienst, enz. Ze lusten geen brood van het grenzeloze fanatisme van bepaalde van hun geloofsgenoten, schamen zich er zelfs voor. MAAR WAAROM NIET EEN STATEMENT MAKEN A LA: NIET IN ONZE NAAM, BROEDERS!! Dat ontbreekt jammer genoeg, op enkele "schreeuwenden in de woestijn" na. Een krachtige boodschap uit eigen rangen zou veel meer invloed hebben...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events