Hel

God

25 september 2018 door Dick van den Bos

Franklin Graham over de hel: "Zielen worden vernietigd in een ondoofbaar vuur"

Sommige christenen twijfelen aan het bestaan van de hel. Dr. Scott G. Bruce, hoogleraar geschiedenis aan de Fordham Universiteit, zegt zelfs dat de hel een onderdrukkend concept is dat haar kracht verliest op de mensheid, dankzij nieuwe wetenschappelijke theorieën zoals die van Darwin.

Evangelist Franklin Graham heeft geen enkele twijfel over de hel - en hij zegt dat het essentieel is om er in te geloven, omdat het de reden is dat Jezus aan het kruis is gestorven, om ons van onze zonden te redden.

"Jezus sprak zo veel over de hel! De Bijbel beschrijft het als 'een brandende oven waar gehuil en tandengeknars klinkt.' Dat verandert niet met het 'volwassen worden' van de menselijke cultuur of iets dat daarmee te maken heeft. De hel is een hele reële plaats voor mensen die vergeving en redding door Jezus Christus hebben afgewezen", schrijft Graham op zijn Facebookpagina.

"De hemel is ook een hele reële plaats, bereid voor hen die hun vertrouwen en geloof in Christus plaatsen. Nu is de tijd om te kiezen waar onze eeuwigheid is. De Bijbel zegt 'nu is de dag van redding'. Als jij sterft vandaag, ben je zeker van je bestemming?," vraagt Graham zich af.

Hel
"Jezus sprak meer over de hel dan welke persoon in de Bijbel dan ook. In diverse passages in de Bijbel beschrijft Hij de hel als een plaats van wening en tandengeknars, waar de ziel is vernietigd in een ondoofbaar vuur."

De Bijbel zegt volgens de zoon van de bekende en onlangs overleden evangelist Billy Graham dat de zonde van de mensheid ons scheidt van God en ons naar de hel stuurt. Johannes 3:18 zegt over Jezus: 'Wie gelooft in Hem is niet veroordeeld, maar wie niet geloofd is al veroordeeld, omdat ze niet hebben geloofd in de naam van Gods enige Zoon.'

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Met andere woorden, we veroordelen onszelf door onze eigen keuzes. Zonde is niet slechte dingen dingen doen, maar God afwijzen en Zijn geboden negeren. 'Allen hebben gezondigd en schieten tekort' van Gods standaarden van heiligheid door het kiezen van ongehoorzaamheid en onze eigen weg te volgen.

Eeuwige dood
"Het is duidelijk vanuit Jezus' onderwijs dat de consequentie van zonde eeuwige dood is, maar er is goed nieuws - de hemel is een gratis geschenk voor hen die geloven in Jezus."

'Ik ben de weg, de waarheid en het leven, niemand komt tot de Vader dan door Mij', zegt Jezus in Johannes 14:6.

De Bijbel zegt tegen een ieder om te belijden dat Jezus Heer is en dat je gelooft dat hij is opgestaan. Dan word je gered van de hel en breng je de eeuwigheid door met God, stelt Graham.

Lees ook: Zes redenen waarom de hel niet echt kan zijn en Zes redenen waarom de hel echt is.

Reacties

Jezus plaatste zowel de hemel als de hel in perspectief tot het dagelijkse leven. Het zijn geen 'plaatsen' en zeker niet waar je na het sterven naar toe gaat.

Met de uitstorting van de Heilige Geest is het eeuwige leven binnen bereik gekomen van elk mens. Het enige dat die mens moet doen is Christus als enige Weg aanvaarden.

Vandaar dat sinds de komst van de HG ook het oordeel plaatsvindt.
REAGEER
De hel bevat volgens mij drie soorten locaties, namelijk 1. het Dodenrijk, 2. de Buitenste Duisternis en 3. Gehenna, het onblusbare vuur. In Gehenna worden m.i. inderdaad de zielen vernietigd bij het Laatste Oordeel, wat impliceert dat ze er niet eeuwig pijn hebben. De twee andere plekken zijn bewaarplaatsen tot het Oordeel, waar wel pijn en spijt kan zijn.
H
Goh Kees, ik wist niet dat jij zo Rooms was. Je gebruikt weliswaar andere woorden, maar je hebt het over het Vagevuur. Dat is overigens een on-Bijbels begrip.
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher