zoenen

God

24 augustus 2018 door Jeffrey Schipper

Theoloog: "Het christendom heeft een theologisch seksprobleem"

De onthullingen over de seksuele intimidatie van ex-Willow Creek kopstuk Bill Hybels en het schokkende nieuws rond het seksueel misbruik in de rooms-katholieke kerk in Pennsylvania leidde tot veel reacties. "Die reacties gaan allemaal voorbij aan een pijnlijke waarheid: het christendom heeft een theologisch seksprobleem," schrijft theoloog Erik Drenth op de progressief-christelijke weblog Lazarus.

Drenth verwijst naar de vierde en vijfde eeuw waarin christenen een strijd tegen het eigen lichaam voerden. 'Sloop je lijf, dan kom je dichter bij God'. Dit gedachtegoed is volgens hem al terug te voeren op wat Paulus schrijft in Romeinen 8. "Het is een terugkerend thema in de brieven van Paulus. Tegenover de Geest (met en zonder hoofdletter) plaatst hij het vlees. De afkeer van het lichaam is in die woordkeus onmiskenbaar."

"Het christendom, tot op de dag van vandaag, is geïnfecteerd met gedachtegoed waarin lichaam, ziel en geest uit elkaar getrokken worden," vervolgt hij. "Het lichaam is daarbij niet meer dan een adequaat voertuig voor de Geest. Alles wat zorgt voor fysiek genot is bedenkelijk, en seks is in het verdachte hoekje beland. (...) Het onderdrukken van het lichaam, expliciet of met mooie zalvende taal over ‘onthouding’, speelt in mijn ogen een rol in het ontstaan van allerlei wantoestanden."

"Het is tijd voor theologische vernieuwing die aan de wortels van het christendom komt," aldus de theoloog. Lees hier zijn volledige betoog.

Lees ook: 3 leugens die christenen geloven over seks.

Reacties

J
Dit is te bizar voor woorden.

Het hedendaagse westen is langzaam tot een Sodom & Gomorra sexfestijn verworden.

Het Christendom heeft zijn taak om als zout te fungeren voor de samenleving niet waar willen maken.

Onze christelijke leiders hebben zich laten inpakken door de zg schriftkritiek tot in het absurde door te voeren gekoppeld aan de "alles is relatief" filosofie.

En recentelijk raast de contextualisatie door onze bijbelse richtlijnen.

Door deze decennia lange directe aanvallen is het merendeel van de christenen murw geslagen.
J
En wat onze zg moderne "progressieve" theologen geloven van Gods Woord kan nog geen vingerhoed meer vullen!

Maar ze schrijven wel de ene na de andere fantastische vertelling, zoals bovenstaand verhaal.Het is geen tijd dat het Christendom theologisch vernieuwd moet worden.

Het is tijd, dat die "geweldenaren" zich eindelijk eens bekeren tot de Schepper van hemel en aarde en Zijn plaatsvervangend zoenoffer aanvaarden als hun enige redding ten zaligheid! En zo staat het geschreven...!!

J
"[Dit] herinnert mij aan het feit dat je met een beetje handigheid alles kunt ‘bewijzen’.

De wetenschap zit vol ‘bewijzen’, waar maar weinig mensen tegenop durven." (Ouweneel)Neem een hand vol losstaande "feiten". Interpreteer die vanuit jouw "speciale" invalshoek. Haak aan bij andere uitspraken ter opvijzeling van je "wetenschappelijk geloofwaardigheid en betrouwbaarheid".

Trek "logisch aandoende" conclusies.

en Ziezo:

het smeuïge verhaal is klaar!HELAAS het is: SI=SO

Shit IN = SHIT OUT
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify