misbruik

Nieuws

16 augustus 2018 door NOS

Priester liet jongetje naakt poseren als Christus aan het kruis

Er komen steeds meer schokkende details naar buiten over het seksueel misbruik door priesters in de katholieke kerk in de Verenigde Staten. De autoriteiten beschuldigen meer dan driehonderd priesters van seksueel misbruik van kinderen. 

Het 1400 pagina's tellende onderzoek beschrijft enkele voorvallen tot in detail. Zo werd een jong jongetje gedwongen naakt te poseren als Christus aan het kruis, terwijl priesters hem fotografeerden met een polaroidcamera, meldt de NOS. Priesters gaven de jongen en anderen gouden kettingen met een kruis. Door dat kenmerk wisten andere priesters ook dat het kind misbruikt kon worden.

Een andere priester misbruikte vijf zussen van één familie. Weer een ander gaf toe dat hij in ieder geval aan twaalf jongetjes had gezeten. Toch werd hij later door de bisschop, zijn leidinggevende, bedankt voor alles dat hij 'voor Gods mensen' gedaan had. Een 7-jarig jongetje werd misbruikt door een priester die vervolgens tegen hem zei dat hij bij hem zijn zonden moest opbiechten.

Het misbruik speelde zich af over de afgelopen zeventig jaar en is gepleegd in zes van de acht bisdommen in Pennsylvania. Procureur-generaal Josh Shapiro, die dinsdag de resultaten van het onderzoek presenteerde, gaat uit van meer dan duizend slachtoffers. Hij denkt dat veel slachtoffers zich nog niet gemeld hebben.

De NOS meldt ook dat een Amerikaanse ex-priester die werd verdacht van seksueel misbruik, op voorspraak van de katholieke kerk een baan in Disney World heeft gekregen. Vanuit de bovenste laag in de katholieke kerk werden priesters beschermd. Hooggeplaatste kerkleiders in Pennsylvania en het Vaticaan hebben het misbruik tientallen jaren stilgehouden.

Reacties

D
Er gebeurt veel meer dan wij denken, niet alles is openbaar geworden....maar wordt straks openbaar wanneer we rekenschap af moeten leggen
J
Hello Dick,

volkomen terecht.Wie zou er dan kunnen bestaan!Het is verschrikkelijk om in de handen te vallen van een rechtvaardig God, zonder dat we door het Bloed van de vergiffenis van Jezus Christus bedekt zijn!Wat een Blijde Boodschap kunnen we verkondigen!

Nu alleen nog even doen!
J
En dit kindermisbruik krijg ik dan ook (bijna) ALTIJD als emotioneel tegenargument

triomfantelijk voor mijn voeten geslingerd!!!!!!!!!!!Ik speek mijn absolute afschuw uit over dit misbruik.Daarna stel ik hen de navolgende vraag:

"staat er ergens in Gods Woord dat men kinderen MAG misbruiken?"

Meestal zegt men: nee.

DUS jij weet, dat de Bijbel dit NIET tolereert!Even samenvatten!

die geestelijken

- KENNEN Gods Woord;

- WILLEN ook nog leven naar dat woord:

en TOCH

doen ze dit soort afschuwelijke dingen!Toon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher