Iran Israël

Nieuws

06 april 2018 door Jeffrey Schipper

Hoogste leider Iran roept moslimlanden op om Israël te verslaan

Ali Hosseini Khamenei, de hoogste leider van Iran, roept alle islamitische landen op om Israël te verslaan. Onderhandelingen met een "vals, liegend en onderdrukkend regime" zijn volgens hem "een onvergeeflijke fout," citeert Ynet News

Zijn uitspraken zijn een reactie op een opmerkelijk interview met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Het Amerikaanse tijdschrift The Atlantic sprak onlangs met hem. Volgens de kroonprins hebben de Palestijnen en Israëliërs recht op een eigen land, maar is wel een vredesovereenkomst nodig om stabiliteit te garanderen. Saudi-Arabië onderhoudt geen diplomatieke betrekkingen met Israël, maar lijkt de verhoudingen te willen normaliseren.

In zijn verklaring maakt Khamenei duidelijk dat alle moslims de plicht hebben om Palestijnse verzetsbewegingen te steunen. Ook pleitte hij voor voortdurende Iraanse steun voor de Palestijnse terreurgroep Hamas. Vorige week startte de terreurgroep met massale protesten in Gaza, aan de grens met Israël. De protesten gaan naar eigen zeggen net zolang door tot “heel Palestina bevrijd is.”

Onlangs maakte Iran plannen bekend om binnenkort een nieuw, groots festival te organiseren, het ‘International Hourglass Festival’, waar de aanstaande vernietiging van de staat Israël zal worden gevierd. In 2015 voorspelde ayatollah Khamenei dat de staat Israël in 2040 niet meer bestaat.

Lees ook: Iran viert nu al de vernietiging van Israël.

Reacties

T
Islam betekent onderwerping. Islamieten zijn onderworpenen. Zij zijn gedwongen door het systeem de Sharia te volgen.

De Raad van religieuze geleerden Beit Al-Mukdas (het Tempelberg-complex) in Jeru­zalem heeft gewaarschuwd voor een normalisering van de betrekkingen met Israël,

Elke normalisering met Israël is verboden door de sharia-wetgeving.

Iedereen die een normale relatie met Israël heeft, wordt als zondaar beschouwd.REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher