Turkije vlag

Nieuws

23 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Dreigende taal Turkse gouverneur: Turkije trekt op naar Jeruzalem

Turkije zal spoedig optrekken naar Jeruzalem en andere steden in het Midden-Oosten. Dit verklaart de gouverneur van de Turkse provincie Kirsehir volgens Times of Israël.

Necati Senturk hield een opmerkelijke toespraak vanaf het balkon van zijn kantoor, terwijl Turkse troepen klaar stonden om Koerdische milities uit de Syrische stad Afrin te verjagen. Zwaaiend met een zwaard in zijn ene en een megafoon in zijn andere hand, zei hij dat "we ook zullen optrekken naar Mosul (Irak, red.) en naar Jeruzalem". "God is groot!," voegde de gouverneur toe.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Turkije begon eerder dit jaar een offensief tegen Koerdische milities in het noordwesten van Syrië. Zij worden door Ankara gezien als verlengstukken van de terroristische PKK-beweging. Turkse troepen en hun bondgenoten bereikten het stadscentrum van Afrin, de belangrijkste plaats in de gelijknamige regio. Ze ondervonden naar verluidt nauwelijks tegenstand.

In de tijd van het Ottomaanse rijk hadden Turkse sultans macht over de Iraakse stad Mosul en de heilige stad Jeruzalem. Het is nu honderd jaar geleden dat de laatste Turkse soldaat uit Jeruzalem werd verdreven door het binnenvallende Engelse leger. De Turkse president Erdogan riep Turken vorig jaar op om massaal naar de Al-Aqsa Moskee in Jeruzalem te gaan.

Reacties

De slogan van de NAVO is toch zoiets als de musketiers-kreet "één voor allen en allen voor één"? Wordt het niet eens tijd dat de bobo's zich gaan afvragen of Turkije nog wel in het bondgenoot past? Of rukt de NAVO t.z.t. samen met de Turken op naar Jeruzalem?
REAGEER
T
De volken, die naar Jeruzalem willen optrekken om het in te nemen, hebben alle redenen omte sidderen. Ze krijgen dan met de God van Israël te maken. Het is vreselijk in de handen van de levende God te vallen! (Hebreeën 10 vers 31).

REAGEER
A
Hoezo dreigende taal?

Gewoon een profetie, die in Gods plan staat met ALLE GEVOLGEN vandien voor de heiden volken, halleluja

Als we deze volken over hun bijbelse afloop inlichten als ze deze stappen maken richting Jerusalem dan bepalen ze hun eigen toekomst

Shalom

Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher